bokrea och dagens lunch

veckan började med att daniel kom och hämtade mig klockan tre i måndags morse för att jag skulle följa med honom och lämna ann och kenneth i malmö eftersom dem skulle åka på semester. klockan sju var jag hemma igen och då var det bara sängen som gällde ungefär halva dagen innan det blev lite träning, och jag börjar nog bli lite pepp på det där med träningen igen. sen blev det bara allmänt slappande och tvn. tisdagen bestod av bokrea med sarah och ja, jag gjorde det igen, lyckades hamna i norra skåne, ja sarah kom med med denna gången. halvsida till bild i tidningen idag. haha. vi var på bokia och ica maxis bokrea och jag inhandlade en kokbok, en spåbok typ med drömtydning och så en scrapbookingbok. på eftermiddagen blev det fika med sara, sarah och emma med massa fika och spel. därefter hem och fixa lite. och idag har jag städat klart mitt rum och fixat och trixat lite här hemma och nu väntar jag på att klockan ska slå kvart i fyra så att jag kan ta mig ner till gymmet för lite träning med dess, och sen ska vi ta oss en titt på projektmässan på hts, spännande värre. ska bli en massa trevligt att få träffa min dess igen! jaha ja, så detta blev ännu ett sånt där ointressant inlägg med onödig fakta. men eftersom det tar stop vid allt annat så får man ju skriva det som går att skriva.



dagens lunch bestod av mackan ovan, en väldig god sådan om jag får säga det själv. började med att steka till brödbitarna lite så att dem blir aningen "rostade" sedan stekte jag lite bacon knaprigt. lade sallad på den underesta delen och sedan på med min dressing som idag bestod av creme fraiche, majonäs och grillkrydda, skulle även varit advokado med, men den var kass så det fick bli utan. på med baconen och en skivad körsbärstomat och på med locket så var den mackan klar. riktigt good och mättande med må jag säga. haha, och det var dagens middagstips. en sorts clubsandwich.




 

you're simply the best

3 månader idag och jag saknar dig bara mer och mer.
det är tomt utan dig, utan dina sms, vibbar och allt det
positiva du gav mig. det gör ont när jag tänker på att jag
aldrig med kommer att få uppleva det eller andra saker med
dig igen, inte i detta livet. men jag vet att du har det bättre nu
och du var för bra för denna världen, det är det som jag intalar
migsjälv för att finna någon logik i varför vår glädjespridare inte
längre finns med oss. jag saknar dig min älskade vän. <3

you're simply the best.


RENT

igår vid halv sex begav jag och sarah oss till den stora granstaden kristianstad för att gå på musikalen RENT som har satts upp där nu, med emil sigfridson som en av huvudkaraktärerna och regisör. men vi började med lite mat på burger king, billigt och gott. därefter bar det vidare bort till teatern där vi uppfann en egen version av jackinhängning eftersom vi inte hade några lösa pengar på oss och tiden att springa och ta ut fanns inte där, så vi hittade ett eget ställe som visade sig vara hur bra som helst. själva musikalen var hur bra som helst, riktigt bra till och med så jag fick lite gåshud emellanåt och det får jag inte ofta. mycket värd att se, jag älskar filmen och nu älskar jag musikalen. ett måste att se, och vill man inte gå på musikal se filmen!! efter det begav vi oss i snöovädret tillbaka till hässleholm med ett stop på mcdonalds för att äta mcflurry med pommes, detta unnade vi oss bara för att vi slapp garderobsavgiften. sen bar det hem och sängdags.

imorse väcktes jag av mamma halv nio och då var det bara att pallra sig upp eftersom vi skulle på brottning i bjärnum och kolla på charlies andra tävling. och han var lika duktig denna gången och fick silver igen, min superduktiga sötnos. och nu sitter jag här, har lagt in bilderna från tävlingen och laddar ner rent låtarna och mår sådär, har hals-ont och lite feber så mina planer med emma om att följa med på en eventuellt tråkig fest gick i stöpen så det får bli hemma mys med melodifestivalen istället och försöka bli bättre, dock så brukar febern inte hålla i sig i mer än en dag, så jag hoppas på att vara frisk och pigg imorgon igen. lite av all min trötthet nu beror nog på att jag passade julius på brottningen och han är mer vild än tam den ungen så jag fick en del springande och det plus lite feber så har man trötthet. jag hade blivit trött även om jag varit frisk, för den där ungen är helt vid, men totalt jättesöt och gó.





it’s funny how life turns out, the odds of faith in the face of doubt


igår umgicks jag nästan hela dagen med sötisemma, hon kom runt ett och jag körde hem henne vid sju! vi skulle planera hennes 18-års fest, men det blev inte så mycket planerande utan mer prat om allt och lite till. dock fick vi lite planerat men inte mycket, tror temat är fastställt och lite så. dock blev det mer annat prat än festprat. det blev en liten tur utanför huset men eftersom det inte var öppet dit vi skulle begav vi oss hemåt igen. kvällen spenderades med huvudvärk och säsongspremiären av grey's anatomy, vilket jag tyckte var bäst. idag har jag inga direkta planer, funderar på att kanske sätta mig och scrappa lite och så ska jag gå till maxi och skicka en bok till lotten och köpa fil tror jag. haha. sen ikväll blir det förmodligen träning för louise fråga mig igår om jag ville hänga med och träna. och när sällskap erbjudes så tackar man ju inte direkt nej. och eftersom min pt och vän dess har dissat mig för åre så tackade jag mer än gärna ja till louises förfrågan! nej nu ska jag nog kolla ett avsnitt desperata hemmafruar och sen göra något vettigt med mitt liv, ska försöka i alla fall.
tack emma för en trevlig dag igår! <3

kusinbarn nummer nio.

igår fick jag reda på att mitt nionde kusinbarn kommit till världen,
han kom den 10:e februari och ska heta Ludivg, en söt lite sak var han.
mwaa, nu hoppas jag verkligen att Jennifer får en tjej, annars kommer
jag att ha tio kusinbarn varav nio killar :o haha, jag röstar för fler tjejer!


09.02.16/ light a candle

Helgen flöt förbi smärtfritt med en drink på cats i fredags kväll med sarah, bettan, bella och linnea. en cats frozen blev det och jag tyckte den var god, somrig i vårt kalla vinterlandskap. och på lördagen blev det köpenhamn med papps, ingela, farmor och så ingelas föräldrar. det var trevligt med fin fint väder och på kvällen blev det slappande med melodifestivalen och te med rostade mackor, mys på det. söndagen bar det hem igen, men nästan direkt bar det av ner på detta hållet igen för att jag, mamms och lasse begav oss till pema i hörby där dem hade en massa scrapbooking-saker och sånt, så jag köpte mig en sak man typ stansar ut bokstäver med. så nu ska jag sätta igång på riktigt. pyssliga jag ska sätta igång, eller rättare sagt jag ska försöka bli pysslig. resten av dagen blev lugn med tv och data. och idag bar det av igen ner till lödde för jobb, och just nu sitter jag på jobbet efter en dags arbete och väntar på att vi ska åka hem, magen börjar kurra lite smått nu. idag känner jag att jag fått mycket gjort, allt som fanns idag plus lite till, så nu unnande jag mig lite surfing tid medans jag väntar på att dem andra ska bli klara så vi kan dra hemåt för kvällen. imorgon blir det med jobb och sen hem till hässleholm, och på onsdag ska jag träna och sen träffa sötisemma! torsdag finns inga planer och på fredag kväll ska jag och sarah åka till kristianstad och kolla på rent, min julklapp till henne och det ska bli trevligt! ja det var min vecka i korta drag och nu har det blivit ett sådant där inlägg med onödig information igen, men ni vet vad ni får om ni läser min blogg.. ja, rätt onödig införmation. en dag i veckan ska jag köra upp och hälsa på dig med, och lägga en blomma eller tända ett ljus till dig, för jag saknar dig, varje dag. du finns alltid i mina tankar, varje dag. det gör fortfarande så ont. och jag måste seriöst skaffa mig saker att uppehålla mina dagar med så att jag inte bara lullar hemma, för det är då det är som jobbigast, när man är hemma själv med sina tankar. nej nu tycker jag det ryktas om att det är hemfärd snart så bäst att börja tänka på refrängen. ha en trevlig kväll vänner. en fråga bara, varför är det så svårt att komma på en rubrik till ett inlägg, jag har alltid sådana besvär med det, det tar typ lika lång tid för mig att komma på en rubrik som att skriva ett inlägg ibland. skuuumt.


22.02 - mixed feelings

igårkväll bjöd min söta vän sara på kaffe och winerbröd, vilket var väldigt gott. vi kollade gamla lunar dagboksinlägg och herregud säger jag bara, vi var fjortisar om nått på den tiden. my good. och sen kollades det lite av topmodel finalen och det var fel som vann, för er som bryr er. och sen hade vi ett bra samtal och en mysig promenad, tack kära du! sen begav jag mig hemåt eftersom jag inte kännt mig allt för pigg och bra denna veckan, någon jädrans förkylning som alla andra med dratt på sig eller nått. pågränsen till feber och så min dumma hals som gör ont och så känner jag mig allmänt hängig och det är trist. men jag överlever väll detta med. idag har jag tatt det lugnt, blev en snabbis med daniel på stan för att köpa vantar och kolla stavar till honom, åre lockar ju för några av mina kära vänner på söndag. sen blev det hem och vila lite innan det blev apoteket och maxi med mamms, där en ny bok inhandlades som jag läst och slöat till resten av eftermiddagen. och nu sitter jag här, nyss kollat avsnitt av dhw som jag laddat ner. får ju göra nått medans man väntar på nya oth. jag är lite av en nörd jag vet. men som en person som står till arbetsmarknadens förfogenhet som det så fint heter och bara jobbar ibland måste man sysselsätta sig med något så att inte alla de där tankarna alltid tränger sig på, för det är jobbigt och jag orkar inte riktigt. imorgon ska jag nog försöka registrera mig på studera.nu vilket inte fungerade sist jag skulle, så hoppas det ska fungera imorn. söka får vänta någon vecka till. jag ska kolla på det ordentligt snart. aja, nu ska jag lägga mig i min sköna säng och försöka bli frisk. japp så får det bli, godnatt vänner!

tiden då man ska..

nu har jag börjat på inlägg flera dagar utan att det blivit något med dem pågrund av att jag inte tyckte det blev bra eller för att orden tagit slut efter en mening eller två. men jag kände att det var påtiden att uppdatera lite nu igen. nu närmar sig tiden med stormsteg, tiden då jag ska ha sökt skolor och utbildningar till hösten, tiden då jag ska bestämma min framtid, mitt framitda yrke och karriär. tiden då jag ska besluta om vart jag vill studera och bo de närmaste åren, tiden då allt händer. och fastän jag är någorlunda säker på vad jag vill så är det så sjukt läskigt, men samtidigt så härligt. för jag vill iväg, studera och leva. jag vill. sen är det ju det lilla kruxet att man ska komma in med, men jag hoppas inte att det är några störreproblem, så hoppas kan man alltid. men jag har lite tid till på mig så det ska nog lösa sig alldeles jättebra! igår tränade jag och dess, duktigt värre av oss och jag har träningsverk idag, tro det eller ej, men mina armar värker och min dumma rygg gör ont. men det känns bra att känna att träningen tagit något. idag känner jag mig lite smått hängig, så får se om det blir den långa promenaden till sösdala eller om jag kan få med daniel på att bara gå i stan en sväng. tror inte jag orkar gå nästan två mil idag, ni vet själva hur man känner sig när man inte känner sig helt bra. jag tror nog jag kanske kan lyckas övertala honom, kanske. tänkte jag kanske skulle pysslat lite innan, men insperationen fanns inte där, så ska kanske höra med elin en dag om inte hon vill pyssla med mig (a) haha.
och idag är det bara etthundrasjuttio dagar tills jag blir vuxen på riktigt, och lämnar tonåren. det känns smått läskigt och jag tror jag har en liten tjugoårskris eller nått liknande. men jag ska nog ta mig förbi den med.


i taket lyser stjärnorna

igår var en spontan dag, jag och dess bestämde oss för att helt plötsligt åka in till kristianstad för att gå på bio och se "i taket lyser stjärnorna" som jag tyckte var en riktigt bra film, en film som berörde mig och tårar fälldes. för er som inte sett den eller hört talas om den så handlar den om en tjej vars mamma har cancer och kommer att dö. och jag kände igen mig i vissa av hennes känslor, förnekelse om hur illa det verkligen är, det är sådana grejer man inte vill inse, men tillslut måste man göra det. en riktigt bra film i alla fall och nu ska jag sätta tänderna i boken som ska vara minst lika bra. dock gillade dess inte filmen eftersom hon läst boken först, och böckerna brukar ju vara bättre än filmerna så jag har höga förväntningar på den boken nu. på kvällen sen blev det i alla fall melodifestivalen och det var nog det värsta jag sett på länge, helt seriöst vad tänker svenska folket med? inte hjärnan sin i alla fall, af ugglas människan, helt seriöst, hur kan man ta med henne ens till rösning numemr två och än mindre till andra chansen, och jag menar den där europeiska juryn kommer dem alltid att välja den sämsta låten, bara för att? och programledaren jag menar hallå, kunde dem inte hittat en dummare sak? nej just det det skulle nog inte gå och mellanakten, nej fy för, ge mig kristian look och björn gustavsson igen och inte någon jag tror jag är rolig sak som byter klänning mellan varje låt. så jag har nu konstaterat att första programet av melodifestivalen 2009 var ett ända stort fiasko enligt mig. men slutgnällt på det nu i alla fall. och nu har jag sett klart avsnitt 16 av one tree hill säsong sex och det är sorgligt, för nu finns det inte fler ute för tillfället. värsta dåliga, funderar på att gå på desperate houswifes säsong fem nu istället. eller kanske läsa ut min bok så att jag kan börja på den andra när jag fått den av dessi. svårt val. kan ju faktiskt läsa medans jag laddar ner. två flugor i en smäll. ojoj, nu har jag skrivit en massa onödigheter igen, men det är vad min blogg går ut på för tillfället så ja.
ha en bra söndag vänner!

mabye he'll notice her now

Fredag kväll och jag har just haft stort sinne på vårt internet en timme eftersom det inte velat fungera normalt sen vi bytte, någon som är förvånad? inte jag i alla fall, för sånt här händer alltid mig, men nu fungerar det och ska förhoppningsvis göra det framöver med. en till vecka har nu passerat och vi närmar oss mitten av februari. veckan har gått fram med jobb, hemmamys och vakna nätter med katten min som varit helt vild på grund av att han inte fått gå ut för läkaren, men eftersom han nu drivit oss till vansinne ett antal dagar och nätter trotsade vi läkarnas omdömme om att han helst inte skulle det, men bara vi håller hans sår rent så ska det inte bli några problem och vi får äntligen sömn igen om nätterna och det ska bli skönt. idag har jag varit hos farmor och blivit bjuden på lunch och kaffe. och sen har jag kollat klart på mina neddlade avsnitt av one tree hill säsong sex fram till avsnitt nio och nu är jag i full gång med att ladda hem de resterande sju som finns ute på marknades förfogande, neddladningsmarknade då alltså. jag bröt mot mina prinsiper med att vänta på boxen, men det var ju så sjukt spännande att jag inte kunde låta bli och nu är jag ännu mer fast än innan. dock segar det rätt rejält och jag tror vi har fått ett segt internet, för allt segar men jag får väll lära mig leva med det. och jag är stolt att jag lyckades ladda hem avsnitt själv utan emmas hjälp denna gången, och jag tror det går bra, jag hoppas så, för annat än musik är jag värdelös på. tror till och med jag fick med svensk subtitle denna gången. yey. nu sitter jag här och försöker varva ner från mitt "lilla" utbrott på internet och väntar på mat och på att sarah ska sluta jobbet och ringa mig. dock tar det en timme till, inte till maten hoppas jag med tills det att sarah ringer. och imorgon är det premiär för melodifestivalen 2009. jag gillar det men varför ska dem göra det så fruktansvärt kompliserat, jag hörde om årets nya röstningssystem och ja det var mer invecklat än föregående år. varför inte bara att folk får rösta och de som får flest röster går till final? enkelt och ja inte helt invecklat med flera moment hit och dit, snacka om att försöka fylla ut tiden. jaja, jag ska sluta gnälla över det nu, det blir säkert bra och jag läste någonstans om låtarna imorgon och Shirley Clamps lät som en jag skulle gilla, och så ska ju lottens favvisar scotts delta imorgon så jag hejar nog lite på dem med. vi får väll se hur melodifestivalen 2009 artar sig imorgon, jag har stora förväntningar, eller inte.

hittade en gamal låt idag, som jag brukade älska, som jag fortfarande älskar, mabye he'll notice her now. åh, den låten är himlans bra, en genom tiderna favorit låt, och en gång i tiden hade den en betydelse, men det var längesen det, och nu är den bara helt underbart bra.


du är min bästa vän, nu & föralltid. <3

i'm a bird now

egentligen har jag ingen ork till att skriva blogg idag, men jag ska göra det ändå för det har ju visat resultat med att pressa fram ord och meningar så att det en dag flyter som det gjorde förra veckan en dag och det känndes bra. nu är jag trött på detta kalla vintriga, blåsiga regniga vädret och jag vill ha sol och vår och värme. för jag mår så mycket bättre när solen skiner och det är varmt, men tur man kan göra någonting åt det ena där då i alla fall, värmen med hjälp av solarium och det är skönt, skönare än vad jag kom ihåg det så det blev både solning i söndags med sötemma och igår efter jag hade tränat och varit duktigt, och det var skönt med värme och det påminnde mig om hur mycket jag älskar sommaren, solen och värmen, att få ha lite färg på kroppen, inte känna sig blek det är en bra känsla det. men det är inte bara glädje med solarium, det bringar också mycket minnen och minnena får mig att känna mig sorgsen. det var din och min sak, det där med att sola och sola solarium, och jag blir ledsen när jag tänker på att jag aldrig mer kommer kunna prata med dig om det, ingen som vill glassa med mig i solen som du, ingen som blir helt förvånad om man sitter vid datorn fem minuter när solen skiner, ingen som med samma glädje solade med mig. men du finns med mig på dem stunderna i solen eller för all del i solariet, för det var där vi trivdes. haha. i solen, du och jag.
jag saknar dig min vän <3.

varför ska allt bara ändras hela tiden? jag vill att allt ska vara som förut,
då var allt bra överallt och jag saknar det. den känslan av att allt är bra.

RSS 2.0