sjukling.

Ja, då var man sjuk igen då ja. Jag hatar att vara sjuk. Började i onsdags natt med att jag vaknade och mådde sjukt illa, och ja sen spydde jag hela natten och framåt morgonen så fick jag hög feber med, ligger på runt 38-39 hela tiden. Låg i sängen hela dagen och underhöll mig med tv och sömn eftersom det inte blivit så mycket av det under natten. Fick sova hela natten i natt iaf, och blev väckt av mamms som ringde och väckte mig vid tio, tog mig upp och tog en dusch. och nu ligger jag på soffan och har gjort sen i morse, kollat på tv, hittade en gamal klassiker där, drömkåken. man har ju sett den ett antal gånger men helt okej ändå. lånade mamms bärbara dator så jag kunde nörda lite iaf, för jag orkar inte sitta upp vid min. och saras fest ikväll sket sig för min del :/ skittråkigt, hade sett fram emot det, men nu är det som det är.
aja ska kolla top model nu tror jag.

.


vinterkänsla mitt i oktober

Middagen hos axelsons igår var riktigt god, köttfärspaj med sallad och sen till efterrätt hallon med vaniljkesella. Trevligt sällskap som alltid när man är där, prat och sen kollade vi på desperate houswifes (som är en av höstens höjdpunkter) och glad blev jag idag när jag såg att dvd-box fyra kommer ut om typ två veckor, jag vill ha nu! vid tio begav jag mig hem trött som ett höghus, direkt i sängen för det skulle bära av tidigt denna morgon till malmö med daniel.
Skulle ta stadsbussen ner till stan då det är dåligt med parkeringsplatser för längre stunder där, och jag kollade busstidtabellen men där gick inga bra bussar så jag bestämde mig för att promenera, med lite musik gick det bra men vid statoil kommet stadsbussen bakom mig, ja då var vår tidtabell gammal. men jag fick en morgonpromenad, skönt faktiskt. tåget mot malmö var proppat, riktigt knökfullt. Malmö var kallt och sig likt. Daniel handlade en del, med min goda smak som hjälp (a) och jag handlade inte ett dugg mer än mat, duktigt av mig och jag är lite stolt över migsjälv där. Men det blir nog en vända till skopunkten med sarah imorn, för jag behöver ett par stövlar. Väl hemma i hålan igen tog jag stadsbussen hem och hämtade bilen, körde bort till mormor och morfar och kollade deras tvkanaler, lite smått teknisk sådär ibland. Hem igen hämta baloo och iväg för att vaccinera honom, han var duktig :) Nu har vi ätit gräddbullar som någon tim kom och sålde till deras sälenklassresa, nya gjorda för dagen och allt, goda var dem med. och snart är ännu en dag över,  tiden går så fort fast ändå så sakta. jag vill ha ett jobb nu nu nu, vi hoppas på att någon utav de elva jag skickade till behöver vikariehjälp och ringer mig. hoppas hoppas. nej nu ska jag forstätta hjälpa daniel med ansökningsbrevet till robinsson 2009 och sen ska jag lägga mig och sova för imorgon ska jag fixa med dess's pressent tror jag.

. puss och godnatt .

Your smile is like a breath of spring, your voice is soft like summer rain,


Hemma igen efter två dagars arbete på felestad hos brudarna där. och vill ni veta, jag är bääst på att räka till tio nu, efter alla saker jag räknat ihop till tio-påsar. Bra merit till cvt kanske? haha. Så jag har alltså varit Nina-finas lilla slav i två dagar nu. allt min hjärna tänker på nu är pennor, plåster, putsdukar, sykitt och gud vet allt. rensat har jag med, jag är så duktig så. och som dem saknat mig ( ja kanske mest nina och lotten, förutom far och ingela då.) För Nina bara mobbade mig hela tiden, och han var inte gatulangare, han var gatuförsäljare! hon kom även fram till att nu när halloween knackar på dörren böhver inte jag klä ut mig för jag ser redan ut som en häxa? :p dock gör nina med det, men ändå. God mat som alltid fick jag på kvällen sen med, fläskfile med sallad och sugarsnaps. (jag nämner inte bönhögen på lunchen).
See ya next week, as you would say in english. yes.

Det är ett himla farande på mig idag, nyss hemkommen men ska snart dra mig iväg igen. Släktkalas hos sarah som fyllde år i fredags, och tur för mig att jag är superhungrig nu för där får man ALLTID väääldigt god mat. dock vill min vän inte svara när jag ringer så jag vet inte riktgt när jag ska komma dit, eftersom min mobil cpade sönder igår. så har även hunnit inom pmr på vägen hem och fått ny programvara i telefonen och fungerar inte detta så ja då ska den på lagning. tänkte mest uppdatera lite nu så att Lotten har nått att läsa när hon kommer hem ikväll, för det var väll så att jag skrev och du läste? :)

Nej nu ska jag rusa vidare denna kväll.


vintertid och höstrusk

igår var bra, för jag fick träffa Dess och jag packade åt henne, gud vet hur hennes resväska hade sett ut om inte jag funnits där och hjälpt henne (jag är ju den vane resenären). det hade varit en ända stor röra kan jag lova er. sen åt vi gooda sockerbullar, (jag älskar sockerbullar) och drack te och hade allmänt mys. taack för en trevlig kväll älskade underbara vän! <3 ha så roligt och skönt på semestern, i'll be missing you.

dagen började bra, en timme längre att sova eller vad man nu säger då det blivit vintertid igen, damer och herrar. antar att ingen missat det? isåfall är ni rätt efter. satte mig vid datorn och pratade med elin som föreslog en söndagstrip dit, jag gjorde mig snabbt klar och for upp till staden och söte-elin som hjälpte mig att skriva en vikarie-anmälan och kolla lite adresser och så. så nu ligger dem på lådan och jag hoppas på att få höra ifrån iaf någon utav alla jag skickat till. Sen satt vi och pratade om allt och lite till, vilket var helt underbart och skönt, tack elin<3 därpå var det dags för mig att ta bilen hem igen eftersom vi skulle ha lite främmat på fika. god äppelkaka som mor min bakat. nu har jag kollat ensam mamma söker och ska snart lägga mig eftersom det bär av till löddeköpinge imorgon för lite jobb på felestad. aja nu ska jag sova gott folk. godnatt.


en stund med mig själv, är allt jag behöver ibland.



Jag vill börja detta inlägg med att säga grattis sarah som fyllde 19 igår ! hoppas du hade en bra dag och att du tyckte om min present, bästa vän! <3

Hemma från usa, och hässleholm känns rätt tråkigt måste jag faktiskt säga. Här är ju inget folk någonstans, bara man vände på sig i nyc så var där ju minst 20 nya personer. och när man är på stan här i hålan så är där max femtio personer samtidigt, dock är det nog undantag idag för det är rosalörda/långlördag men ändå. Men jag tror att det som känns med är att vi har kommit hem till verkligheten med, för där borta var verkligheten här hemma så långt bort så man tänkte inte alltid på den. Men att komma hem och inse igen att livet inte är roligt och att det är orättvist var mindre roligt. och klumpen har kommit tillbaka, den gömde sig lite när vi var på andra sidan atlanten men nu är den här igen, och för att stanna känns det som. jag vill göra så mycket men jag har ingen aning om vad jag kan göra, och det är en hemsk känsla, vila göra en massa men inte kunna göra det. hade fått ett mejl från en av stodchs vänner häromdagen, och jag har inte gråtit på några veckor, men när jag läste vad hon skrev och om deras bok med hälsningar från dina vänner, ja då kom tårarna igen, det är inte lätt att hålla tillbaka när jag tänker på dig dagarna i ända. men jag vet inte vad jag kan göra mer än att tänka på dig. vi skrev ett brev i onsdags, (jag,sarah,dessi,daniel,elias) och det var sjukt svårt men det blev ett försök till ett uppiggande och roligt brev iaf, som vi hoppas du fått höra och att du fick andra saker på hjärnan för ett tag. jag saknar dig, alla saknar dig. du är en underbar vän!

Jag har kommit på att jag måste ha tid för mig själv ibland, som igårkväll bara vara hemma och ta det lugnt. för ibland blir allt bara för mycket och då drar jag nog mig lätt bakåt lite. och då är det skönt att bara kunna få vara med sigsjälv för en stund, att få tänka och bara få vara. och sen måste jag få säga som spångan, jag är så sjukt trött på alla som är nykära hela tiden och överallt (men jag vill inte att ni ska tro att jag inte är glad för eran skulle för det är jag, väldigt glad) men ibland känns det bara förmycket och jag vill spy på kärleken. men så är det väll när alla andra är kära, alla utom en själv så blir det väll såhär. men jag hittar väll också någon när tiden är rätt för mig. dock får jag nog tänka över mina krav och försöka minska min kräsenhet lite, för lite kräsen måste man faktiskt få vara.

idag har jag sovit länge (ovanligt, nej) haha, sen har jag städat mitt rum och våttorkat alla golv i vårt lilla hus eller vad man säger, duktig som jag är och hjälpte mamma. dagen blir snart storhandling med mor på maxi och sen kanske en runda på stan, vi får se. ikväll ska jag iaf hem till min kära desirée och hjälpa henne packa(?) , hon tror jag är bra, men det är jag egentligen inte, det ska vilket fall som bli trevligt att få spendera lite tid med min otroligt upptagna men söta vän som snart åker på semester. jag vill med!




"I'm on fire burning out these mysteries"

en bild säger mer än tusen ord.

Bara för att bilderna säger mer än alla ord jag kan komma på om vår resa,
så här har ni den i bildform, iallafall några utav alla bilder. enjoy.

                                                   

ett litet utdarg av bilder av alla våra bilder. fler kommer antagligen framöver.
för nu ska jag baka cupcakes med mina nya snyggisformer.

en vunnen milkshake och en flört med spritaffärsinnehavaren.



nu är vår resa nästan över, sorgligt men sant. allt är inhandlat nu och väskorna ska packas snart. sista dagen på manhattan idag, med shopping och tunnelbaneåkning fram och tillbaka, tack och lov för metrokortet., utan det hade vi varit sjukt fattiga.
så vad har då hänt här borta under vår resa. Tja, vi har besökt miss statue of liberty, empire state i soldnegången, vi har åkt busstur över övre manhattan och en kvällstur lower manhattan och broklyn, riktigt nice, dock lite kallt bara med en öppen buss och en pratsam guid. men det var trevligt och vacker och t o m jag tog ne massa kort. annars har vi mest gått rundor och kollat/shoppat en massa massa, fast konstigt nog känns det inte som om jag har handlat speciellt mycket men det har jag nog antagligen gjort eftersom jag köpt en extra bag idag. hehe. shoppingtokiga jag har varit i farten ädnå, det ända som inte hittats är stövlar, men får ta en tur på centersyd när jag kommmer hem och kolla det eftersom jag har rätt mycket pengar över (!!) okej det var lite överdrivet men jag har ett par hundra dollar. duktig som jag är. hehe.
ikväll avslutade vi vår resa med att bjuda sophie på middag på sophie´s diner där jag vann en milkshake, det ni! inte hunnit smaka den än, men ska göra det nu hade jag tänkt mig samtidigt som jag packar om mina väskor.och jag lever på spriaffärsinnehavarens kommentarer om mig, som att jag är sweet, adorable, cute, gourges och lite sånt, dock har han fru och är sisådäe 35 men vaddå, jag lever på hans kommentarer ändå, och han tyckte att jag skulle komma tillbaka. ;) får väll se.
nej nu ska jag ta mig an min packning så ses vi snart sverige.

puss en sista gång från the USA.
(kommer en lång uppdatering om allt när vi kommer hem)
och FELESTAD-BRUDAR, VI SES SNART !!

pink nails and babysitting

Klockan är sent, och vi har nyss kommit hem till bronx igen då vi hängt på manhattan med sophie när hon lekt barnvakt. pizza och jättenya avsnitt av desperate houswifes, vilket jag älskade :) sen skulle vi kolla på film, men efter typ 10 minuter sloknade både jag och sarah, så sophie fick se filmen själv. sen betalde dem fancy taxi hem och det var nice!

Idag tog vi lite sovmorgon efter en hyfsat sen natt, då jag och sarah gick ner till nagelsalongen och fick gjort lösnaglar för 140 kronor, vilket var riktigt billigt och snyggt blev det. mina är rosa på tippen med en silverrand snyggt värre om jag får säga det själv :) och det tog ingen tid alls att göra det, typ 45 minuters väntan sen 45 minuter att göra dem. dropp in nagelgörning. efter det hem en snabbis och plocka upp sophie och det bar in till staden för lite shopping och kinamats buffé. sen bar det av mot sex and the city spår och vi kollade in sexaffären där dem i sex and the city var i och lite sånt det  var spännande eller nått ;)
sen bussen ner till där sophie skulle jobba och vi tog oss upp till 40:e våningen och jag fick lite smått höjdrädsla.
och det ena barnet det lilla sööta tjejen fick fäste för mig så där fick jag gå in i lekrollen lite, vilket jag inte hade något alls emot, eftersom det är kuul att leka. sen valdes jag till att läsa godnatt saga, och jag blev livrädd och tänkte oh no jag kan inte läsa på engelska men det gick exelente. och sen slockande även jag. hehe. 

och som jag glömt nämna innan så sa killen i spriaffären att jag var absolutly adorable :)
vilket jag fortfarande lever på. det var lite trevligt att få höra.
just nu nördar jag här eftersom sarah pratar med henrik i telefon. hehe. men nu ska jag sova.

PUSS o GODNATT

ur en fiskmås synvinkel

Ja tro det eller ej men det är så vi ser vår resa, ur en fiskmås synvinkel. Fråga mig inte varför vi gör det det bara är så. igår gick vi och shoppade mest hela dagen, sedan åt vi den godaste maten hitills, INDISKT, och som jag älskar indisk mat. riktigt gott, bättre än lund nästan. haha. lite närmare till lund än new york kanske bara, men jag ska hit igen det vet jag redan nu. sen när vi kom hem var det fest, eller ja typ sarah och sophie festade till det lite, jag var för trött och drickan för äcklig så jag somnade, men först efter ett par goda skratt åt sophie som var roligare än vanligt ;)

idag bär det av in till time square för shopping och fotografering, sen empire state, bio och mat.
och detta landet är bra fastän jag inte kan använda min plattång vilket är en stor sorg för mig eftersom det är
mitt liv att få platta mig hår varje dag. sorgligt sådär. men jag överlever och tar en dag i taget :p haha
hoppas att allt är lika bra med er där hemma som det är med oss här i storstaden.
shoppingen är billig och asbra och vi har sol och varmt :) det är bääääst.
men vi saknar er där hemma, fast bara liiiiiiite.

have a nice day.

Puss

i ett land där inte plattången fungerar

det är just vad jag är i just nu, ett land där inte min plattång fungerar för den var typ gjordad och fungerar inte i adaptorn, dagens ilandsproblem om nått. helt dåligt (ni som plattar var dag förstår mina problem) men jag lever fastän jag inte får mitt hår plattat var dag.

igår besökte vi frihetsgudinnan och det var mäktigt och coolt fastän hon inte är speciellt snygg av sig var det coolt, men blev höjdrädd när jag kom upp mig en bit på henne, det var läskigt värre. övrigt var vi på kanalgatan och prutade till oss vad vi upptäckte senare var fejkad perfym, men ett ritigt gott skratt fick vi i alla fall av detta och ryktet på gatan om oss spred sig väldigt fort. haha. riktigt kul. sen var vi i china town - väldigt chinesiskt av sig och littel italy var väldigt italienskt.

idag har vi shoppat och kollar rundor på manhattan hela dagen, och shoppat en hel del. köpt 4 par skor samanlagt nu. hehe sko o holick är jag då ja. hehe. framåt eftermiddagen bar det av ut tull south street seaport för mer shoping och fin syn över brooklyn bridge typ. sen blev det mat i bronx innan vi begav oss hem ige. nu ska vi snart sova sarah ska bara skriva först nu efter mig. hehe. fick fram ett samtal till sverige idag iaf, hoppas det uppskattades

dagen till ära hälsar vi speciellt till :
- rävflickan
- elias som fyller 18, grattis :)
- och efter som det är ny dag i sverige även till
daniel som fyller 19, grattis :)

PUSS från NYC

Day one and two in New York

Resan gick väldigt välsigt bra, tack vare mig och mitt behov med att vara i tid var vi på flygplatsen i god tid, och min far var söt och gjorde som jag ville, väl incheckade och igenom alla security checks kom vi med, trötta och så slappade vi bara lite innan vi fick gå på vårt plan som var rena mardrömmen, vi kommer in och det är svinkallt i planet, sätteross ner och jag på med mina svenska yllevantar en sjal och hackande tänder. det blev lite varmare men inte mycket, och trångt var det, riktigt trångt. väl i bryssel så sa far min att den flygplatsen är inte alls stor och ja stor var den kanske inte på bredden men å längden var den vi fick säkert gå en och enhalv kilometer för att komma från ställe A till ställe B. men vi komi tid till flyg nr 2 och vi var riktigträdda för att det skulle vara som flyg 1 men tack gud för att det inte var det, det var riktigt fancy med egen tv man kunde välja filmer och spel och musik och massa mer. det sovs ett par timmar med väl framme tar vi taxi in till stan, träffar sophie äter  asar rundor på våra feta väskor, sen hem och handla fukost och sova tidigt.

dag 2 började med frukost (asgott) sen in till manhattan träffade sophies skötebarn och gick längs vattnet som var väldigt fint, tog bussen till 34 gatan och började vårshopping, två par skor för under 300 kronor köptes och lite tröjor och sådär. billigt och väldigt bra shopping. lunch på subway och mer shopping innan vi  tog tågetförst på fel håll och sen på rätt håll och hemma vid sju, lite mat och tv och provande av kläder innan vi nu ska äta kanelbullar innan vi ska sova. för imorn blir der frhetsgudinnan och kanalgatan och hina town typ.

vi har det bra och vi lever för alla er som undrar, och javisst ja vi har hittat 1 dollars kaffe (asgott och bra) hehe.
mejlen kallar så vi hoppas att ni har det bra där hemma, för vi har det toppen här, ja vi har det bääst. mwii.
PUSS OCH GODNATT

Josse @ sophies house in bronx

upp, upp och iväg.

klockan är tre nu, och vi har varit vakna i sisådär en halvtimme, hunnit duscha och fixa oss. dock har natten varit lång för min del då jag hade svåra problem med att somna för att jag var för pigg, det spritte i bena på mig och jag kunde inte ligga still, så det fick bli ipod och väntan på att klockan skulle ringa och väcka oss. halv fyra åker vi till köpenhamn och då beger vi oss på riktigt, hörrenini.
WE'LL KEEP IN TOUCH!

LÖVE from lödde ;)


RESFEBER ELLER NÅTT !

Om 40 minuter börjar jag och sarah vår resa mot new york med att tåget ner till far min där vi ska spendera kvällen för att han imorgon bitti (tiiidigt) kommer att vara söt och köra oss till köpenhamn där det blir flyg och byte i bryssel vidare till NYC. Alla frågar om resfeber, men det är inte så farligt med det, det pirrar mest när man tänker på det.
Vi kommer uppdatera våra bloggar om alla våra äventyr och hyss som vi hittar på borta på andra sidan atlanten.
räcker inte min blogg läs gärna min resväns med - http://sarahaxelson.blogg.se
TAKE CARE & HAVE FUN EVERYONE <3


Världen kan bara rasa samma på några få sekunder, vi vill ha dig kvar!


dagen började som vilken annan bra dag som helst, och den var bra ända till jag hämtade upp sarah för avföräd mot kstad och pengaväxling. jag säger bara hur kan det hända dig, har inte du redan gått igenom tillräckligt? livet är orättvist och det är orättvist att du skulle få det igen, och värre denna gången. det värsta var att det kom som en total chock, jag visste inte vart jag skulle ta vägen. och det känns bra att vi köpte kortet  från oss alla och att vi fick pratat med dina föräldrar och fick veta saker du aldrig sagt till oss. jag bara gråter jag kan verkligen inte sluta gråta. hur fan ska vi klara resten av livet utan dig, du och ditt possitiva sätt att vara. varför sa du inte bara som det va till oss, ville du skydda oss eller nått ?  svaret på det får vi nog aldrig veta. bara 20 år och detta. fy fan för denna dagen säger jag bara.
två sådan här besked på en vecka, det är mer än vad man klarar av.

vi kommer alltid att älska dig, sakna dig och tänka på dig.
du kommer alltid finnas i våran hjärtan med ett leede på läpparna.
du kommer alltid vara våran vän. <3
                             

RSS 2.0