my name is indiana jones

dagen idag började med klarblå himmel och frukost på balkongen och det var skönt. här är så fint överallt så man blir nästan stum när man ser utsikterna från vissa ställen. helt klart ett riktigt grymt ställe! efter frukost begav vi oss till coop för att inhandla lite grejer till morgondagens resa och mat till resan. sen handlade jag, söt som jag är parmesanost till min kära mamma som hon så gärna ville ha. och pesto till mig själv. jag längtar tills jag får komma hem och prova den, för den ser sjukt god ut. därefter bar det av hem upp för alla backarna igen för att lämna matvarorna och sen gick vi för att möta upp emma, en kanadensisk aupair här och med henne gick vi längst strandpromenaden och igonom en massa tunnlar ätandes glass och när vi kom tillbaka köpte vi foccatia (vet ej hur det stavas) men gott var det, till lunch. sen mulnade det på och började regna så vi skyndade oss hem och jag och daniel hängde upp tvätt och spelade en massa kort och jag får erkänna att idag var ingen vinnardag för mig, så jag förlorade mest. detta gjorde vi medans bettan hade italienska. när hon kom hem blev det lite mer kortspelande innan hon nu skulle hämta filippo och mamman kommit hem och gjort så att internet fungerade igen, eftersom det inte fungerat sen igår kväll.,
nej nu ska jag nog vara lite social eller bara vara snäll och låta daniel sitta vid datorn.. hm, blir nog för att vara social för bettan och filippo kom nu.

puss & kram från italy

italien

nu är vi vakna frammme i arenzano efter en lång resedag igår som började med ett förtidigt tåg, men snäll som jag är så lät jag min vän välja där eftersom han varit smått nervig för denna resan.väl på flygplatsen hängde vi ett tag innan vi kunde checka in och sen blev det ännu mer väntande innan vi kunde gå på planet där det var free seating, man fick sitta var man ville, så jag vet vart vi ska sitta på vägen hem, LÄNGST FRAM! haha. väl framme i milano möttes vi av värsta spöregnet, rätt illa, här åker man på solsemester och möts av ösregn.. när vi fått vårt bagage typ först gick vi och köpte bussbiljetter och hann med sexbussen in till centralen där en viss söt bettan stod och väntade på oss. vi missade precis tåget så vi gick rakt över gatan och åt en sjukt god pizza i väntan på nästa tåg till arenzano som vi tog och vi var framme här strax efter elva och då var det sängen rättså fort efter det och nu imorse väkte betten oss och vi har typ ätit italiensk frukost, lite flingor, nutellamacka och en kaka *;) idag hoppas vi på sol, men vi ska göra pastasallad nu medans bettan städar färdigt och sen blir det sightsing i stan och stranden typ.

puss & kram

090426 - söndag lunch

dålig uppdatering på sistone men det har varit mycket att göra på jobbet, nästan för mycket. jag har kännt mig som att jag har mer att göra än vad det finns timmar på dygnet, vilket resulterade att min hjärna inte existerade i fredags. att jag kom hem är ett under, för när jag var i höör tänkte jag oj, har jag redan kommit hit. kanske inte så bra. jobbet bjöd på en massa inventering till mig, jippi, eller inte just nu är inventering det värsta jag vet, helt seriöst det värsta jag vet. men nu är det gjort för detta året hoppas jag, annars pluggar jag med största sannorlikhet till hösten och missar det då. men jag vet också att jag varit till stor hjälp och det gör det lite lättare, det blev även lite tröjtryckning till Lotten. det är kuul att trycka. sen fredag eftermiddag efter jobbet blev det maxi centersyd och två linnen på gina tricot. sen bar det av hem och som jag sa innan jag har ingen aning om hur jag kom hem. man blir nämligen helt knäpp i huvudet av att inventera så många dagar i rad många timmar varje dag. på kvällen sen blev det en kort kort runda bort till henrik där det grillades men jag var snabbt hemma i sängen igen där jag somnade fortare än fortast. igår blev det stan och maxi med mamms där det inhandlades nödvändigheter till resan så som skoskavsplåster och panodil. sen blev det klippning av luggen och maxi för inhandling av mer förnödenheter. sen var jag hemma och började packa lite smått och fick även grejer till bettan som vi ska ha med. sen blev det så att jag skulle till dessi på kvällen eftersom vi skulle träffas innan jag åker och ja så var det lite olyckligheter med mobiler och sånt. så jag blev helt plötsligt ditbjuden på 20-års fest som rebecca och andré skulle ha. så ringde emma för hon och daniel skulle med dit och ja så ville dem åka med mig så emma kom till mig och det blev lite stressigt att göra vid mig och sen hämtade vi upp daniel och begav oss till sösdala. där vi hängde för oss själva i deras uterum och inte vara sociala alls, men vi gillade det och det var en trevlig kväll! var hemma vid halv ett och somnade fort i sängen. idag är det packning och städning som gäller men först ska jag se robinsson som jag missade igår nu.

hard work

dagen idag har bestått av jobb, en massa jobb. jag har varit flitig och inventerat alla arbestkläderna plus skor och ja det tog från runt nio till fem, så en hel dags arbete. imorgon blir det först lite datorjobb sen blir det tillbaka ut på lagret för mer inventering och kanske lite tröjtryckning med, vi får se vad morgondagen erbjuder. nu ska jag bege mig ut till matbordet och äta för jag är hungrig nu. sen blir det nog bok och tv. ha en skön kväll vänner!


människor inspererar en på olika sätt..

jag läste precis något väldigt klokt och bra på en blogg som jag hittade, där stod det att olika personer inspererar en på olika sätt. som t ex en stark person inspererar en till att vara lika stark eller en snäll person till att försöka vara lika snäll eller en elak person inspererar en till att försöka vara motsattsen. och att man nog blir inspererad på olika sätt av olika människor hela tiden. och detta tyckte jag var så bra att jag var tvungen till att ta upp det här. jag tror att man kan bli inspererad av människor fastän man kanske inte tänker på det just då kanske. man får insperation från olika håll alltid.
och jag kom då att tänka på att du stodch har inspererat mig till att iallafall försöka vara lika stark som du var, lika stark kommer jag nog aldrig lyckas att bli, men jag kommer försöka att bli så stark som jag bara kan. för du var den starkaste personen som jag kännde, det var du verkligen. och jag saknar dig och din styrka, jag behöver dig och din styrka nu. och jag behöver din positiva attityd, men jag försöker tänka positivt, det går inte alltid, men det går rätt bra. du var nog en bidragande orsak till varför jag fick mitt sommarjobb, för det är du och allt som hänt som fått mig att inte ta saker förgivet och att tänka positivt och jag tror att hon gillade mig när jag sa det, självklart sa jag som det var med dig och allt.. idag är det fem månader sedan du dog och jag förstår nog fortfarande inte riktigt det, det finns alltid där, du finns alltid där, var dag! men när man kommer till kyrkogården blir allt så verkligt, och det är sjukt jobbigt att gå dit men sen så är det rätt skönt samtidigt. få prata av sig lite och det är skönt. jag vet att du alltid kommer finnas där med mig i tankarna och i hjärtat för där finns en speciell plats för dig. vi ses igen..
jag saknar dig stodch <3.




travel planing

dagarna bara flyger iväg och det är redan måndag igen och bara en vecka kvar tills vi åker till italien och jag längtar en massa. jag längtar till ett varmare land med god mat och trevligt folk (bettan) och ja där finns säkert någon annan med. och att få komma bort, bort från allt här hemma, bort från verkligheten ett tag, det ska bli skönt.
idag skulle jag egentligen åkt och besökt kusinvitamin men det blev inte så eftersom dem fått en ortopedtid till challe, så jag ska åka ut där en runda på söndag istället innan jag åker iväg till italien. men dagen har bestått av andra nödvändiga saker, som att jag varit inne en runda i kristianstad för att växla lite pengar och så tänkte jag ju skaffa mig ett forexkort men ack det hade dom inte fått in ännu, trist värre för mig, men jag överlever nog. funderar på att kanske växla lite till på lördag men vi får se. tack till sötisemma som ville hålla mig sällskap i kristianstad. det fick bli en bikini och ett par gladiatorsandaler med hem också. köpstop var det ja, men jag kan inte hålla något sånt. imorgon till fredag blir det jobb men jag känner mig aningen stressad, vet inte hur jag ska hinna med allt jag behöver innan vi åker. men det löser sig nog, vi hoppas på det i alla fall, jag ska nog hinna med det som ska hinnas med. men nu ska jag bege mig till maxi för att möta upp min vän och ta oss en promenad eller så.

puss & kram / josse

Happy birthday

idag fyller sötisemma 18 år, så idag önskar jag ditt ett stort stort 
GRATTIS PÅ FÖDELSEDAGEN! hoppas du får en underbar dag!



you don't know what you got until it's gone.


nu är det sökt till högskola och den pressen är borta i alla fall just nu. jag har sökt och jag hoppas på det bästa, mer kan man inte göra. jag orkar inte stressa upp mig över det och sånt utan det blir som det blir och jag hoppas på att det blir bra! sen blev det mycket jobb förra veckan onsdag-fredag och jag har typ bara inventerat dem tre dagarna. lite smått segt men helt okej, vissa saker är värre än andra att räkna, som loggonackband det är en hemskhet, mest för att det finns så många utav dem, och resebanden ser jag inte heller fram emot. det bästa är det som är tio-packat (utav mig för det mesta) för det är lätt ätt räkna. så det blir jobb fyra dagar nästa vecka med, men jag vet inte riktigt hur jag ska hinna med allt eftersom vi åker nästa måndag och jag har massvis jag måste hinna fixa innan dess. växla pengar, klippa min lugg och ja en massa annat. så pengarna ska jag ta imorgon förmiddag får jag åka in till kristianstad och växla lite där sen ska jag till min kusin och fika och det ska bli en massa trevligt. träffa den lilla kajsa och såklart mina sötnosar till pojkar.

i fredags kväll hann jag knappt hem innan det bar iväg igen, jag hann byta kläder och lite så innan det bar av till maxi för att möta upp dess för att handla grillat och present till emma (som skulle fira sig med grillkväll) och det resulterade i en knallrosa hink med ett singstar i. sen blev det stan och hembygdsparken för grillning, och emmas reaktion på vår present var typ oslagbar :) jag hoppas hon blev glad i alla fall. det grillades och sen bar det av hem till emma för lite singstar som det inte blev allt för mycket av men sen pratades det en del och det var en trevlig kväll! tack emma! <3

igår, lördag blev en slappedag. först var jag med på stan för att leta paket till kalaset idag och det hittades. sen blev det även en hel hög allergimedicin till mig, eftersom min pollenallergi börjat visa sig igen. och det var inget billigt kalas må jag säga, svindyrt rent ut sagt, ett rån! men får hoppas på det bästa och att det hjälper. sen på eftermiddagen blev det någon timme vid finjasjön med sarah och sen hem för en väldigt lugn kväll hemma med robinson. och jag tycker synd om träsklaget, jag blir nästan lite arg på att dem inte tävlar på lika villkor, det andra laget är så mycket starkare eftersom dem har haft bättre tillgångar till mat. man kan inte annat än bli lite upprörd. haha. 

idag är det kalas som står på schemat, sen ska jag ta det lugnt för jag är fortfarande en massa trött, efter vad vet jag inte. en blandning av allt kanske, jobb, högskoleplaner som var jobbigt och svårt att välja ut var och hur och så. och så att allt inte är som innan, det gillas inte alls. kanske att man kan bli trött av det med? vem vet. jag ska i alla fall försöka vila ut idag och imorgon nu så att jag orkar 4 fullspäckade dagar sen och efter det är det 8 dagars semester och det ska bli underbart!

så står det skrivet, att man väcker en ångest när man släcker en annan


idag har vädret varit övervägande fint och jag har hängt utomhus med en bok större delen av dagen. en bra bok faktiskt, som jag nästan har läst ut. den kommer antagligen vara slut innan dagens slut. i mellan åt har det dock varit kallt men jag trotsade det med en filt. sen somnade jag till en runda och vaknade en stund senare och då hade dess gjort klart sitt matteprov och vi kunde bege oss mot pmr för att gnälla på våra mobiler (som för er nyfikna nu befinner sig påväg mot reperation), jag gnällde rätt ordentligt på min och hon var inte så mycket sämre hon heller och tänka sig, denna gången fick jag en fungerande låne mobil och hyffsat snygg med, lite ovant med de små knapparna om man ska jämföra med vad jag är van vid. så nu får vi hoppas att den fungerar igen, annars hoppas jag på att kanske få en ny, helst en helt annan. men vem vet, denna gången kanske dom lyckas fixa den, dock hyser jag inte hopp för det, men man vet aldrig.
imorgon bär det av ner till felestad för tre dagars jobbande, ska bli trevligt att träffa flickorna. och sedan är det helg med kalas och sådant på schemat. och på måndag ska jag till hästveda och träffa kajsa och såklart challe och julle och kusinvitamin såklart! det ska bli trevligt och jag ser redan fram emot det!
nu ska jag duscha innan boken och navy cis väntar på mig.. ha en skön kväll vänner!

fann nyss mina gamla melissa horn låtar, som jag älskar hennes röst och låtarna.
har varit en klar favorit sedan förra våren då sara i min klass spelade henne för mig.
så nu vet jag vad jag ska lyssna på, på väg till lödde imorgon.

puss & kram / josse

och så kom solen..

solen kom tillslut igår och det blev fint väder, aningen kallt i vinden dock. men det gick att sitta ute ett tag utan att frysa ihjäl. sen blev det grillning för hela slanten och det var gott och senare kom sarah, henrik och ewa och hämtade mig för en runda inlines (som inte blev allt för lång) och sedan hem hit igen och henrik hjälpte mig att värdera min dator och så, eftersom jag tänkte sälja den nu och köpa en laptop. och henrik övertalade nog mig igår så det blir nog en mac. den var fin och den ska vara bra med tydligen. den ska tydligen inte krascha och bli seg och där var jag såld. haha. och ett rosa fodral till den med sen, det kan nog inte bli bättre.

dagen idag har mest bestått av slappande innan solen fick för sig att titta fram idag igen. då hjälpte jag mamms att plantera blommor till mormor och morfar som vi sedan körde dit med. där blev det en liten fika innan vi for till maxi och handlade lite till kvällen. och nu sitter jag här och nördar lite. tänkte snart bege mig ut i solen en stund igen. kanske lösa ett sudoku, vem vet. kvällen ska tillbringas vid tvn med van veteren (eller hur det nu stavas) och jag hoppas att jag inte har sett den innan.


jag som ville ha en solig dag idag

det skulle vara sol idag. men jag ser ingen sol, jag ser bara en massa gråa och tråkiga moln som täcker hela himlen. jag som hade planerat min dag idag. jag skulle vakna och sedan gå ut och lägga mig i solen, men nej den planen gick i kras för en stund sedan då jag insåg att solen nog inte kommer att komma fram alls idag. trist värre. det är nästan så att solariet lokar. får hoppas på sol imorgon istället så att jag kan hälla mig i solen då istället. så nu har jag inga större planer för dagen, tråka runder som jag håller på med nu typ. kanske scrappa lite om jag får lust till det. jag skulle vilja kolla film, men jag har ingen bra och jag orkar inte ta mig till stan för att hyra. det känns som en jobbig tanke just nu. får se om jag orkar sen. skit vilket gnälligt inlägg, bäst att jag slutar nu innan det blir för gnälligt.

en ängel fyller år.

idag skulle du fyllt 77 år. och fastän det är så pass många år sedan som du lämnade oss nu så känns fortfarande som om du finns här med mig, inte så som när jag kunde prata med dig. men jag vet att du finns där ändå någonstans och håller koll på mig. och jag saknar dig bara mer och mer för vart år som går. jag ska köra och sätta ett ljus till dig idag, ett grattis-ljus, för det är du värd!
farfar, jag saknar dig, idag mer än andra dagar!



påskafton, en helt vanlig lördag

jag är dålig på att uppdatera jag vet, jättedålig. men orken för bloggen och uppdaterandet har inte funnits där, inte idag heller men jag känner att det är på tiden att uppdatera lite denna påskafton. onsdag och torsdag har jag spenderat med sötisemma i hässleholm och kristianstad letandes bikinis och shoppande allmänt. jag har köpt 2 sommarklänningar en "indian-tröja" och en tjocktröja. storshoppande kan man tycka men icke, allt var nödvändigt. och emma köpte söta shorts och en tjocktröja hon med. inga bikinis för oss än inte. sen i torsdags kväll när vi kom hem från kristianstad så tog vi en snabb runda hem till henne för att hämta lite grejer och jag fick träffa hennes ytterst söta bröder. sen tog vi bussen till maxi och handlade det nödvändiga till kvällens grillning. vi fick även vars ett påskägg, hihi! vid sex tiden kom även daniel och elias och ett tag efter kom dess. vi åt grillat, och grillat är godast! sen spelade vi veckans värsta och dog i soffan innan mina vänner försvann.

igår var en skön dag, jag hängde ute i solen näst intill hela dagen och det var skönt. och framåt eftermiddagen berättade dess för mig att jag skulle med henne och elias på någon sorts fest hos en kompis till elias. och snäll som jag är följde jag med, till vad som visade sig vara den mest B:iga festen jag någonsin varit på, där typ bara bönder som trampat dynga hela dagen var på. haha. jag kännde mig sjukt vuxen där i alla fall.  och när folket där skulle dra till gymnasie-björket drog vi hem till mig en stund, innan de andra två blev hämtade jag bäddade ner mig i sängen.

jag har ju glömt att berätta att jag fick jobbet, sommarjobbet då alltså! så nu var det klappat och klart! känns bra att ha en inkomst i sommar. dock blir det en hel del att pyssla med på de lediga dagarna, speciellt om jag kommer in på skolan.

idag är det påskmiddag hos farmor som gäller om någon timme, papps och ingela kommer hit till stan. så jag ska snart göra mig klar, för jag tänkte hinna med ett besök på kyrkogården först.

sommarjobbs erbjudande

mwa, jag glömde ju berätta för er att jag fick ett sommarjobbs erbjudande igår. min moster ringde mig på eftermiddagen och frågade om jag hade något sommarjobb än. och det hade jag ju inte så då erbjöd hon mig ett. eller jag ska dit och prata med chefen på tisdag. och gillar hon mig är det nog mitt. det är på halvtid så det passar mig perfekt! sola halvtid och jobba halvtid. då får jag de två sakerna jag gillar- sol och pengar! haha. tänk att kunna kombinera dessa. så lugn emma jag har fortfarande tid att hänga med dig på stranden en massa :D så vi får väll se hur det går på tisdag. men jag känner mig lugn, jag tror detta kommer bli bra.

solen skiner och det luktar vår.

uppe med tuppen som det brukar heta. och nu tänker ni men klockan är ju halv tio och då kan jag berätta för er att jag varit uppe ända sedan klockan åtta, eller kanske inte uppe men vaken i alla fall. så nu har jag precis ätit frukost bestående av fil och bär (hallon & blåbär) och det är gott. och jag är duktig en helv vecka nu på kolhydratsfri kost och tränat har jag gjort tre gånger. jag blir typ stolt över mig själv. igår hann jag även städa min bil, vilket behövdes. funderar på att tvätta den idag eller imorgon men vi får se. sen så solade jag ju såklart igår med, bikini överdel och shorts och my god vad det var skönt. och jag tror att jag fick lite färg ska se om jag hinner lägga mig i solen en stund idag med. men mamms har tydligen huvudvärk så jag vet inte om jag får följa med och fixa grejer till idag istället. vi får väll se. solen skiner och det gör mig lycklig! det är klarblå himmel och jag förväntar mig ännu en strålande fin dag.
haha, där lät jag som värsta väderprognosen ^^ vi förväntar oss en fin dag med klarblå himmel och temperaturer över femton grader. kanske ett yrke att satsa på, nej tack folk blir bara så sura på meterologer om dom har fel, vilket händer att dom har.

veckan annars har varit lugn, i torsdags jobbade jag ett par timmar hos papps och fick en hel del gjort så nu har jag bara några punkter kvar på min lista (som säkert fyllts med fler tills på måndag) då jag ska dit och jobba igen. eftersom dom är kort om folk i början på nästa vecka, det är ju påsklov och sådant nu för barnen i skolan. vi som inte går i skolan har lov jämt, eller nästan i alla fall. efter jobbet blev det att hämta mamms i eslöv på vägen och på kvällen tog jag och sarah oss en lång promenad. runt stan bort till kvantum och sen hemåt igen med vår 1.5 liters ramlösa. påvägen mötte vi sötis-emma som vi följde hem denna kväll. sen promenerade vi hemåt och väl hemma deckade jag rätt fort i min säng eftersom jag varit vaken från klockan fem på morgonen. lång dag det där.

och jag måste ju bara säga att nu är det bara 22 dagar kvar till Italien. och jag längtar. ska bli skönt att komma bort, till ett fjärran land med snygga pojkar, god mat och såklart bettan! nu är det även bestämmt att vi ska åka till venedig några dagar när vi är där nere och det ska bli spännande och roligt. jag läängtar! italien (& BETTAN) snart ses vi!

hoppas ni alla får en solig och skön dag, för det ska jag ha.
puss & kram / Josse

oh, sunny day!

JAG ÄLSKAR ATT VÅREN NÄSTAN HAR KOMMIT NU! idag har varit så mycket vår som det bara kan bli, och jag har bara njutit, av solen och värmen och att kunna sitta ute utan att frysa. och det har jag gjort idag suttit ute! men dagen började med träning, duktigt värre av mig där kännde jag. sen hem och åt och duschade innan jag hällde mig ute i solen och det var riktigt varmt och skönt i vår hörna. sen kom sötisemma och höll mig sällskap ett tag, vi promenerade till maxi och impulskörde till skopunkten och jag handlade skor. så nu har jag skor så det räcker för denna våren! haha. men jag är nöjd med mina köp. efter det så blev det lite slappande i solen och en runda med lasses bil för dagen till maxi- så nu har jag kört en gasbil. jag vet jag är cool, eller inte.. så idag har varit en bra dag, jag blir så mycket gladare av sol och värme, det är då jag mår som bäst.

annars har det inte hänt så mycket sen i lördags. söndagen var slapp, slappare slappast. och måndagen bestod av träning och sånt och igår var jag och sarah på pema i hörby och handlade lite, sen pysslades det lite. så inte mer än så har hänt i mitt liv sen sist. imorgon ska jag jobba och på fredag blir det nog träning igen. för nu har jag tagit tag i mitt liv, mitt nyttigare och hälsosamare liv! och på lördag blir det släktkalas för att fira yvonne 60 års dag och det blir feest fulla muggar. nej nu ska jag ta och gå och läsa lite, vila lite efter kvällspromenaden med mamms.

puss & kram / josse

RSS 2.0