where are you now


jag saknar dig, jag önskar att du vore här med oss. 
en väldigt fin sång som säger allt. 

det finns inget bättre än havet en sommardag.


idag har varit en underbar sommardag och guud vad jag har varit glad att jag har varit ledig. För idag har jag legat vid havet hela dagen och det har varit helt underbart skönt att bara ligga där och ta det lugnt och skönt, samt att få ett par timmar för sig själv. Jag älskar att vara vid havet och jag älskar sommaren. Så idag kan jag inget annat säga än att det har varit en bra dag, att hämta ny energi och ladda batterierna till ett par jobbdagar igen sen har jag redan bestämt mig för att helgen + måndag & tisdag ska tillbringas vid havet, om jag så ska behöva åka själv då med så ska jag dit. 

Sen har det ju varit sådant prata om denna kampen mellan allsångs programmen, men efter att ha sett båda två så tycker jag inte att där är någon tvekan på vilket som är bäst, det är ju helt klart allsång på skansen. inget illa menat mot Lotta men hela hennes program kändes som en dålig kopia av allsång på skansen. så jag vet helt klart vilket jag tänker välja i sommar. och en glad överraskning, mitt favoritsommarprogram började idag, började nu, morden i midsomer, och det förvånar mig att det finns några människor kvar i den där staden efter alla dessa 12 säsongerna och alla som blivit mördade, men som man brukar säga allt kan väll gå i filmens värld. nej åter till morden.. 




sol, sol och ännu mera sol.

Denna veckan börjar min halvtid vilket betyder att jag inte börjar jobba förrän onsdag klockan ett, så idag har min dag bestått av sol, sol och sol med en bra bok och lite musik. Dock har det varit stekande hett här hemma i trädgården, så om det är så här fint väder imorgon med så ska jag allt bege mig till havet, även om jag ska behöva åka ensam för att alla jobbar eller ligger på rivieran och pressar. För det blir som en gryta här hemma och det går knappt att vara här mitt på dagen + att jag har hört att solen tar bättre borta vid havet. Så jag ska kolla vädret ikväll och om det lovar gott ska jag göra matsäck och ladda för då bär det av vid tio imorgon. Jag hoppas på fint väder, jag vill till havet. 

just nu sitter jag UTE i en solstol i skuggan och skriver, vilket jag aldrig kunnat göra innan. Det är så mycket friare med en bärbar dator, jag kan sitta var jag vill ute som inne. Mwa, jag gillar min mac. nej nu ska jag sluta uppdatera om mitt ointressanta liv och kanske börja ta fram grillen och göra lite sallad eller något tills mamms kommer hem. och ikväll är det allsång, glöm inte det kära vänner. Jag tänker ge det en chans i alla fall. 



tjugoförsta juni

igår var det den tjugoförsta juni, igår var det sju månader sedan du försvann från oss. Tänk att tiden går så fort fast ändå så långsamt i mellan åt. Det har hänt så mycket fast ändå ingenting. Det är fortfarande för dig mina tårar rinner, det gör fortfarande ont och jag saknar dig like crazy. igår gick mina tankar till dig lite extra mycket och imorgon ska jag gå upp och hälsa på dig en stund. 


lördagskväll & sommarkrysset.

lördag idag men det känns verkligen inte som det, mer som söndag eller något i den stilen, men det kan nog bero på att man var ledig igår med, dagarna blir helt fel då. men det är bara lördag och jag har ytterligare tre lediga dagar innan jag ska jobba igen vilket just nu känns rätt skönt faktiskt då jag är rätt trött fortfarande, det tar väll ett tag innan man helt kommer in i tidiga morgnar. dagen idag har bestått av tid med min nya lila älskling, min macbook pro, där jag håller på att sortera bilder med ansiktsfunktionen som är riktigt bra, praktisk och cool och det kommer bli bra när jag väl sorterat in alla bilderna dock kommer det ta ett tag eftersom jag har ett antal tusen bilder och man orkar bara göra ett visst antal på rad innan man blir lite trött. sen har jag även läst i min bok, när jag hör din röst, som är uppföljaren till twilight och den är superbra och jag kan inte sluta längta tills filmen kommer i höst och på måndag börjar jag på den tredje och sista boken i triologin. Hur kan man ha gått från att tänka hur kan man ens läsa detta till att vara helt fast? För det är vad jag är nu. så får nog bli en halvtimmes läsande till nu innan det är sommarkrysset som gäller och sen tror jag nog att sängen kallar, mina ögon är tunga redan nu. Just det allo och barnen var ju här innan och åt med oss och det var trevligt som vanligt, och jag har ett nytt yrke, jag har tydligen blivit häst såhär på äldre dagar. Alicia hade mig nämligen som häst i eftermiddags, jag var måttligt road mot slutet men vad gör man inte för en sådan söt lite madam. nej nu kallar boken och kanske lite pucko. 





midsommarafton

Jag förstår inte vad som är så speciellt med midsommar egentligen, visst det är kanske kul när man är liten och kan dansa runt midsommarstången och sådant. men visst det är en ledig dag och det är alltid skönt. gårdagen började med en liten sovmorgon till runt nio innan jag bestämde mig för att gå upp och vid ett begav jag mig mot gäddastorp för att hämta upp Dess och Elias för att sen bege oss ut till petvå och Daniel och Emma där vi skulle äta midsommarlunch innan vissa skulle iväg och jobba. När folket kört och jobbat begav jag och Emma oss hit för att spenderar resten av dagen här, men vi hann knappt innanför dörren innan mamma hade skickat iväg oss till maxi. Sen blev det en massa prat och så resten av kvällen innan jag körde hem Emma vid strax efter elva. Väl hemma var det fullt liv och jag kom inte i säng förrän vid tolv eller något, då det tystnat lite här, då morbror med följe begett sig hem igen. 
nu kom jag på en sak som är bra med midsommar, man får äta massa goda nypotatisar och en massa jordgubbar, på tal om nypotatis ska jag nog gå och värma mig ett par med lite smör och gräddfil för jag börjar bli lite hungrig nu innan Allo och barnen kommer hit för då lär jag nog inte ha tid med det. 


ska försöka ta bilder på mina LO:s sen, så du får se elin :)
ha en bra dag vänner!



nya tekniska prylar, scrappande och en massa jobb.


Då var mina två heltids/gå bredvid veckor över och det känns skönt, jag känner att jag har rätt bra koll på det nu om det inte kommer helt konstiga saker som knappt den ordinarie personalen kan. Det har varit två helt fullspäckade veckor och hjärnan har gått på övertid och den har nog blivit smått överbelastad med. Men jag trivs där och dem är söta och roliga där så det kommer nog att bli en bra sommar, sen passar det ju mig att det bara är halvtid. och det börjar jag med på onsdag i nästa vecka, så förhoppningsvis så hinner hjärnan ifatt och jag hinner sova ut min trötthet. I tisdags fick jag också min nya dator (som jag skriver på nu), en macbook pro, snygg och bra, håller på att lära mig allt nu och det lär nog ta sin lilla tid, för jag är inte den tekniska människan på denna jord, tro det eller ej. och sen fick jag ju min ipod touch också, så nu är jag uppgraderad till tusen med mina nya fina saker! och på ipoden kan jag t o m gå in på internet med, Henrik fixade så att vårt trådlösa fungerar på den med, så nu kan jag sitta ute i solen och sola och surfa. Nördigt jag vet. igår efter jobbet så begav jag mig hem till Elin och Daniel där kvällsmat och scrapbooking stod på schemat. Det blev en layout för min del, kommer nog bild på den och andra layouter i helgen, lovade elin att visa dem så får väll hålla det löftet! och idag har jag jobbat förfullt men dagen har varit helknasig eftersom jag försov mig en halvtimme i morse så jag fick stressa järnet, men från det jag vaknade tills det jag satt i bilen gick det nog inte mer än elva eller tolv minuter vilket jag tror är ett ntt personligt rekord. Eftersom jag fick sluta en timme tidigare idag var jag hemma redan innan fem och då satte mamms mig i arbete direkt, jag fick snällt dammsuga hela huset innan jag satte mig vid datorn för att nörda och lära mig den lite. och sen kom henrik och fixade med vårt internet till den andra bärbara och visade mig vart allt mitt överförda fanns någonstans så nu är min dator fylld med bilder och musik. dokumenten tror jag bara att jag tar via usb, jag vet inte riktigt hur den där sladden fungerade. och nästa vecka någon gång blir nog min dator färdigställd för då ska henrik fixa in lite program på den, som word typ och photoshop och något mer kanske. och nu har jag nyss kommit hem från daniels där jag hängt med emma en stund, då jag sålt min gamla ipod till henne, hoppas du blir nöjd med den! 
nej om man skulle ta och gå och lägga sig nu snart och soova länge imorgon, dock skulle jag behöva få tag på dessi först, men hon svarar inte när  jag ringer så det känns lite som en omöjlighet just nu. 
sov gott!



en härlig dag med en härlig vän

Idag har varit en bra dag för idag har jag fått umgås i mer än en timme med dessi och jag måste säga att det var sjukt längesedan det hände typ sådär över en månad sedan. Vi satt ute i solen och pratade en massa och blev typ idiotförklarade av rebecca för att vi hade kjol och inte bikini på oss. sen när solen försvann begav vi oss in och kollade på förra veckans avsnitt av desperate housewives och pratade ännu mer och däremellan blev det även lite fruktsallads fika och sen ännu mer prat innan det var dags för mig att bege mig hemåt eftersom min familj var hungriga och jag skulle vara pizza bud. tack dess för en trevlig dag, det är alltid lika härligt att umgås med dig! och i sommar SKA vi ses mycket det har jag bestämmt och har du inte allt för mycket emot det så ska jag se till att det blir så. haha. Tack, jag älskar dig min tvilling <3



klockan är mycket för mig nu jag ska ju snart upp igen, klockan ringer halv sex imorgon så jag borde nog allt sova nu. så ni får uppdatering om hur jobbet igår imorgon kväll istället för jag känner att sängen kallar annars kommer jag vara mer död än levande imorgon och det vill nog varken jag eller dem som ska behöva träffa mig imorgon.

puss & godnatt

första dagen på det nya jobbet.

det var sjukt jobbigt att masa sig upp halv sex i morse måste jag säga, men efter min cykeltur till stationen var jag aningen piggare eftersom det var typ jättekallt ute. och jag måste säga att det är riktigt skönt att bara kunna sätta sig på tåget med musik i öronen och bara slappna av och slippa konsentrera sig på körningen. men jag tröttnar väll så småningenom på detta med. min moster mötte upp mig på stationen eftersom jag inte riktigt visste vart jag skulle gå, men det var ju lätt som en plätt så nu hittar jag själv. väl på jobbet har det varit korvstoppning i princip hela dagen och vid två snurrade allt i en enda röra i mitt huvudet och vid tre fick jag sluta för dagen då lillan tyckte att jag fått tillräckligt med information för dagen. nu ska jag lägga mig i min säng och kolla på tv och inte göra ett skvatt mer idag för ja det är tidig morgon imorgon med. dock var det skönt att få komma hem lite tidigare idag, hann köpa studentpresent till christoffer (min plastkusin) som tar studenten imorgon. nej nu väntar miami ink, sjukhuset och ja sen sover jag nog.

Bal 2009

igår var det bal på statshotellet för årets studenter och självklart var jag där för att fotografera mina vänner. det blev även en del andra bilder på fina klänningar och så. Här är ett urval av några bilder jag tog igår. mest för att bettan ville se.
Jag fick rysligt bra plats längst upp på trappan, men bra kamera sikt och ja bra plats helt enkelt.




mina fina vänner var tjusiga & jag hade världens bästa plats ;)

6 juni - Sveriges nationaldag

ja det var det minnsann igår, men inte för att jag tyckte att det märktes direkt. det är inte som när norge har nationaldag, det märks ända hit och medierna i sverige uppmärksammar nästan det mer än vår egen, lite konstigt det där. men inte gör det mig något för jag brukar inte fira nationaldagen, men visst hade man kunnat tänka sig lite mer firande eftersom dem gjort den till en röd dag och allt.
igår var jag i alla fall och träffade min kusinvitamin, julius och lilla kajsa, vi fikade, pratade och hade allmänt trevligt och en mysig eftermiddag och jag lilla kajsa är bedårande söt och det går inget annat än att bli lite smått tokig i henne. det lektes även en del med julius, vi spelade findus och petsonspel och lite sådant smått och gott och tänka sig vad barn har bra minne egentligen, igår höll jag honom och då säger han till mig
-"du hade skoskav", då frågar jag honom när jag hade det och då svarar han mig "du vet då när du hade den där vita tröjan.... och ja den där kepsen?" jag svarar menar du när jag tog studenten förra året, han bara - JAAA!, du hade skoskav då och fick gå utan skor. tänka sig att barn har så bra minne, så sa jag det till min kusin och då sa hon ja dem brukar prata om det ibland. haha, lite tråkigt jag inte fick träffa charlie, men han var med pappa sin i tyskland och hämtade hem en ny hund. jag glömde ta kort på kajsa och julle, men det kommer fler tillfällen till det. jag får väll köra upp där och våldgästa dem en dag när jag börjat min halvtid.


det var ju trots allt nationaldagen igår och det firade
jag med att gå klädd i blått och gult ;)

5 juni 2009 - student för mina fina vänner.


igår var det som sagt ett helt år sedan som vi tog studenten, det har gått ett helt år sedan jag och alla andra S3SH:are stod på scenen på Linnéskolan och skrek halsarna av oss. det var en underbar dag med underbart väder och med helt underbara människor. och vi var lyckligast i världen, den känslan skulle jag alltid vilja ha.
och igår tog två av mina fina vänner studenten, inte med lika fint väder som vi förra året men jag tror dem var lika lyckliga som oss ändå! Jag orkar inte skriva om dagen så ni får se den i bilder istället.
stort grattis mina vänner till studenten!




















RSS 2.0