brottning

lördag idag och gårdagskvällen var en massa trevlig med min tvilling. vi krängde mat och godis, drack te och hade allmänt mys. pratade en massa om allt och lite till. tack, du är underbar min älskade tvilling! <3
och idag ringde klockan tidig morgon eftersom en resa till vinslöv var inbokad med morbror+fru och morfar för att kolla på mitt kusinbarn Charlies allfra första brottningsmatch någonsin, och han var superduktig och vann två av tre matcher och fick silver medalj i sin grupp. min duktigaste lilla vän, han var bäst idag. och det var roligt och underhållande att få se de små brottas och ha kul. det var glädje. men det tog kraften ur mig, att kolla och leka / passa mina små rara och underbara kusinbarn. så nu har jag tupplurat en liten runda och ätit en bit mat. så nu ska jag bege mig uppåt till det axelsonska residenset för en trevlig lugn kväll där. blev en kort och konsis (svavning?) uppdatering. och imorgon kanske det inte blir något alls eftersom vi ska byta internetleverantör nu i dagarna, eller ja det nya ska kopplas in på måndag så vi vet inte riktgit om detta försvinner imorgon eller på måndag, på måndag hoppas jag. för jag orkar inte med en massa strul denna gången med. då ska dem få se på arg kund det kan jag bara säga. haha, nej nu ska jag inte jaga upp mig mer utan ta på mig och bege mig ut och bort till dykensikanska vägen.



one of a kind

måste ju bara börja med att förtälja dagens händelse för er som missat det. det är en dum jävel som försökt råna tre banker idag i lilla hässleholm. tre banker varav han lyckades ta sig in på två och få pengar från en. hur dum får man bli egentligen, försöka råna tre banker på en och samma dag i en liten stad, hur dum får man bli. idiotiska människor. och polisen är väll inte lysande dem heller, dock lite coolt när det händer saker i denna normalt sätt totalt döda stad. värsta polispådraget blev det efteråt i alla fall med polisbilar, pikéstyrkan och helikoptrar. spännande eller inte, mest idiotiskt.
det var dagens händelse i hässleholm i alla fall.

jag måste börja bli mer pepp och mer positiv igen, pepp på träning, livet ja allt. jag tror jag är på tok för negativ just nu, tänker massa negativa tankar blandat med några få positiva. jag vill ha övervägande positiva tankar, jag vill bort härifrån nu, jag vill åka till ett varmt land, ja nu och jag vill börja plugga, skaffa egenlägenhet och ett eget liv nu. och så vill jag ha allting som det var förut, jag tycker inte riktigt alltid om det som är nu, hur allt är. och det gör mig negativ, bara att inse att det är borta och allt är som det är nu och så kommer det att förbli.

idag var jag på kyrkogården och hälsade på dig, satte ett ljus och pratade lite med dig, dock var du inte så bra på att svara mig, men jag tror på att det kommer en vacker dag. det där tecknet hade inte suttit helt fel snart du. det är alltid så fint vid din grav, med ljus och blommor. fastän det är den sorgligaste platsen så är det också en av de ljusaste och finaste. och jag saknar dig varje dag och det gör fortfarande så ont. men jag tar större steg ibland, och mindre ibland. vissa dagar är lättar än andra och så är det bara, för det har bara gått lite mer än två månader och jag tror inte att en sorg eller saknad kan försvinna så snabbt. saknaden kommer alltid finnas där, precis som minnena. och jag ser bara ljust och glädje när jag tänker på dig, du får mig att le fastän du inte är här med oss. men du får mig också att gråta, för att du inte är här. livet är svårt och orättvist. men jag kommer och pratar med dig ibland och tänder ett ljus. var så säker på det.

imorgon kommer jag i alla fall att vara glad, för imorgon får jag träffa desirée igen på sisådär två veckor eller om det kanske är ännu längresedan jag såg hennes söta ansikte och jag sist. för hon får mig glad för hon är bra och vi ses på tok för sällan. och jag får nog komma på ett annat ord än skärpning, för det verkar inte fungera för oss. du är min tvilling nu och föralltid <3

everybody knows it hurts to grow up.

jag känner mig smått sjuk, har sådär på gränsen till feber men jag försöker intala mig att jag inte alls är det utan frisk som en nötkärna, dock går inte det så bra när man sitter och fryser och är hängig. men jag ska nog överleva detta med. blir tidig kväll i kväll, efter top model blir det sängen och one tree hill. nördigt värre, jag vet. idag har jag i alla fall varit ute på en släkt runda, först bar det av till farmor för lunch, som var god och sen bar det av bort till mormor och morfar där även moster befann sig, vi var på kvantum och handlade och sen fikade vi, och det var trevligt, jag träffar min moster på tok för sällan, och hon är bra. man kanske skulle ta och köra ner till henne en dag när jag ändå bara hänger hemma, det ska jag kanske göra en dag snart. vi får väll se, ska bli frisk först nu- eller jag är ju inte helt sjuk, men jag ska kurrera mig så att jag inte blir sjuk heller, för det är värdelöst. sen blev det hem och lite tv i alla fall och så läste jag min tidning med skvaller som jag köpte när vi var och handlade med m&m, och jag föll för rubriken, bonde-magnus och emma, det blir tvillingar eller något sånt stod det och då blev ju jag helt fäst och var tvungen att köpa den eftersom jag trodde hon var gravid. men sen läste jag hela artiklen och då var det att hon hade spått sig själv på något sätt med sin vigselring och då visade den på att deras första barn i framtiden skulle bli tvillingar och då tänker man att dem kan verkligen trolla med ord för att få folk att köpa tidningen, det lurade mig och brukar lura mig, att man aldrig lär sig.  sen blev det i alla fall att hemta mamma på stationen och en sväng till maxi, som alltid. vårt andra hem eller nått. och sen pratade jag en sväng med sarah på telefon och nu är det top model och det är rätt bra, dock så stör jag mig på de flesta av tjejerna där, så bitchiga mot varandra, att dem ens orkar. jag blir trött bara av att kolla på dem. 

jag måste skaffa mig en heltids sysselsättning snart för jag blir helt galen och knäpp av att bara gå hemma och rulla tummarna typ. och när jag inte har något att göra tänker jag en massa, för mycket ibland. och det är jobbigt och det tar på krafterna, mer än vad man kan tro. jag tänker på hur allt var innan, på hur det är nu och hur det kommer att se ut i framtiden. om ett år är vi alla på olika håll och har ett eget liv. och det får mig att vilja skruva tillbaka tiden ett år sådär, då du fortfarande fanns här med oss och spred glädje i mitt och alla andras liv och vi hade hela vårterminen i trean framför oss, den roligaste tiden jag upplevt på många år. jag vill tillbaka dit där allt var bra. men jag har insett att det aldrig mer kommer bli så och lite mycket som jag vill tillbaka ser jag fram emot framtiden och alla nya äventyr som väntar. dock så skrämmer det mig lika mycket. att klara sig på egen hand, skaffa sig ett eget liv, egen lägenhet och klara sig själv. lika mycket som det skrämmer mig så kan jag inte sluta längta, tänk att få inreda sin egen lägenhet precis som man vill ha det, bara ta hänsyn till sig själv och sen får man hoppas på att allt det andra löser sig av sigsjälv.

när jag var liten så ville jag inget hellre än att få bli stor eller ja vuxen, och nu när jag snart är där så vill jag inget hellre än att stoppa tiden. för jag vill inte att saker och ting ska ändras mer än vad det redan gjort. jag är nog inte helt redo för det ännu, jag känner mig skör ibland och jag vill bara ha allt som det var förut. dock så kommer sanningen till mig då att det inte kan bli så, att det aldrig kommer bli det igen. jag blir vuxen om 183 dagar, för då fyller jag 20 och är inte längre ungdom. systemet nästa säger jag då. haha.

mwaa, det flöt på bra idag, inget framtvingat inlägg idag ! flytet börjar komma tillbaka. så nu säger jag godnatt vänner.

allt flyter

allt flyter, ja så hetter filmen vi såg på bio i söndags, och ja den var rolig men lite seg emellanåt, men överlag var det en bra film, dock rätt förutsägbar men bra och en lagom film att se en söndagskväll. innan bion blev det i alla fall mat på kina restaurang och det var gott, riktigt gott. för kinamat är gott. efter bion blev det hemfärd och lite tv, innan det var dags för sängen, men när jag väl skulle sova kunde jag inte, hur jag än försökte, läste blev lite trött släkte och så var jag klar vaken igen och någonstans vid fyra somnade jag, endast tre timmar innan det bar upp igen, papps väckte mig vid sju och efter tre timmars sömn ungefär var jag inte allt för pigg och ville mest somna om igen, men det var bara att pallra sig upp och ta sig i kragen. dock mådde jag inte så bra under dagen, kännde mig seg och hängig men jag jobbade på ändå och vid fem när vi slutatade så körde jag och ingela in till landskrona för att shoppa nya jeans. och vi fann vars två par, och jag fick båda mina par av papps och ingela, tack söta ni! så det var en glad sak, för jag behövde verkligen nya. så nu har jag jeans för ett bra tag framöver. kvällen spenderades framför tvn med bonde söker fru-bröllopet! och det var sött, jättesött och jag gillar sånna där kärleksprogram. sen blev det lite mer tv och lite sömn i soffan, som alltid. haha. och dagen har bestått av arbete, och på lunchen blev det en snabbis på center syd med brudarna. innan det bar tillbaka för lite snabbt med mat och sen back to work. och vid fyra begav jag mig mot hässleholm igen. inom hemmakväll för att unna mig one tree hill säsong fem, eftersom jag inte behövde handla jeansen själv. annars hade det fått vänta tills nästa månad och det vet jag inte om jag klarat så det blev mer än bra det här! och nu sitter jag här, har nyss ätit, sallad blev det ikväll och det var gott, nyttigt och gott. så nu väntar jag på att klockan ska bli åtta så jag kan kolla på top model och sedan sätta på one tree hill boxen. och imorgon ska jag nog försöka ta tillbaka lite av min förlorade sömn, kan behövas. nej nu har jag väll babblat tillräckligt med ointressant information.

i miss you, twin


jag saknar dig, <3

som innan fast på ett helt annat sätt

Söndag idag, och just nu sitter jag på firman nere hos papps, anlände för en stund sedan och nu sitter jag här och skriver ett blogginlägg i väntan på att vi ska bege oss in till staden för mat och bio. allt flyter blir det och mat på kinarestaurang, vilket jag ser fram emot. dagen började slappt med de två sista avsnitten av one tree hill säsong fyra, så nu får jag ta och skaffa mig säsong fem. beroende eller vad? papps blev glad för sin ipod fylld med musik, så nu går han har och sjunger för sig sjävl och pratar högt. och nu står det sådär still igen och jag har ingen som helst aning om vad jag ska skriva om och det är jobbigt, för innan kunde jag bara börja skriva och allt flöt på bara. men det går inte längre, det som skrivs nu är framtvingat. jag vill bara att allt ska flyta igen, men jag tror jag behöver komma  bort och börja plugga någonstans och bara få vara, i en egen lägenhet med mig själv någonstans i landet. få perspektiv på saker och ting och leva, jag är trött på att drälla omkring hemma och tänka massa. men det är sorgligt med på ett sätt, jag vet att jag alltid kommer ha kvar mina vänner, eller jag hoppas så. men det sorgliga är att när alla flyttar och har sig så kommer det aldrig mer bli som förut, och jag vill ha kvar det som det alltid varit. men det är väll bara till att acceptera att det inte kommer vara så, det kommer vara vi, men på ett  helt annat sätt.




l a s t d a y o f j u l y.

lördag idag. dagen började med att emma kom hit vid elva så jag kunde färga hennes hår igen, väldigt glad hon anförtrodde sitt hår till mig igen, för tro det eller ej men jag tycker det är kul. så säg till om ni vill ha ert hår färgat, jag ställer upp. kanske ska göra det vid sidan av och tjäna lite pengar på det. ja kanske. sen i alla fall bar det av i rask takt till stan för massage. utnyttjade äntligen mitt presentkort som jag fick av mina kära vänner i somras då jag fyllde år. och ja det var riktgit skönt, som vanligt, men det gjorde med riktigt ont. ett tecken på att min rygg nog inte mådde så bra. och nu sitter jag här med en rygg som värker, men han förvarnade mig för att det skulle ske, att jag skulle få som träningsverk och det har jag. men man är helt avslappnad och skönt och slö i hela kroppen och det är rätt skönt. dock så orkar jag knappt hålla mig vaken sålänge till så det blir nog sängen rätt tidigt ikväll. just nu är det körslaget som gäller men det är tråkigt, och jag är inte road av det. funderar på att krypa ner i sängen och boxa mig lite med one tree hill. det låter lockande faktiskt. ja ikväll var jag ju en runda uppe hos sarah och fixade med bloggen som ni kanske ser, och den är fin nu, ljus och bra. imorgon bär det av ner till lödde igen, för bio med papps, ingela, katharina, måns och axel sen ska jag jobba måndag och på utbildning med fia på tisdag. men jag uppdaterar nog om filmen imorgon, vi ska se allt flyter och den verkar bra och rolig.
Ha en trevlig kväll vänner.


ny design

som ni kanske märker så är det ny design på min blogg. Sarah har varit snäll, snällare, snällast och hjälpt mig designa om den lite innan ikväll. som ni ser så är färgtemat vitt och rosa. jagvet, men rosa är fortfarande en av mina favoritfärger, haha. så nu är min blogg ljusare och mer vår- och sommrig och det gillas eftersom jag vill ha det nu, jag vill inte ha mörkt och grått längre. så nu kan jag ju alltid gå in på bloggen bara och se det lite ljust. haha. som sagt ett stort mega tack till sarah, som ändrade och fixade och photoshopade med mig lite! <3 PUSS på dig.



bara för att den är snygg på oss.

looking for spring in the winter

idag har varit en bra dag. jag och elin for ut för att möta våren och finna vårkänslor men tyvärr möttes vi av snö och kyla. så det där med våren får vänta någon måndad till innan vi försöker oss på ett nytt försök. men vi hade en supermysig dag på väla och i scrapbooking affären där vi båda trivdes rätt bra. och ja såklart hann vi med en picknick i bilen eftersom det var på tok förkallt och blåsigt och mörkt för att vara utomhus. men det var hur mysigt och roligt som helst, dock trodde nog folk att vi inte var helt rediga i skallen. men vem bryr sig, vi är inte helt rediga heller. fyndade en klänning från gina för 49 kronor vilket jag tyckte känndes väldigt lagom sådär. och så några papper såklart, åh jag gillar papper. tack elin, för en helmysig ej-vårig dag! <3 väl hemma igen så blev det lite vila framför tvn och sen så har jag börjat fylla pappas ipod med musik, fyllt halva ungefär. och sen blev det pizza till mat och nu har jag beställt (eller jag hoppas jag har beställt) lite grejer från forever 21, min favoritaffär i  usa ! jag har inte råd till det, men i svåra tider får man väll unna sig lite ibland ändå. nej nu ska jag nog kolla one tree hill eller kanske läsa lite i min bok. lite lugnt fredagsnöje sådär.

tjugoförsta januari

igår och idag har bestått av jobb på felestad med brudarna och papps. anlände i lödde igår vid halv nio-tiden och sattes då i arbete direkt eftersom 1200 skedar skulle fixas till. band skulle runt skeden och klistermärken på asken som för mig förstörde hela den fina asken, men inte jag som bestämmer så bara att göra som kunden vill. och ja dem hade räknat med att jag skulle göra detta nästa vecka med, men snabba fingrar som man har, får nog tacka nina lite där med allt räknande genom åren så klarade jag det på knappt två dagar. + att jag hann slå in femton packet till nina med. jag är snabb som en.. ja vad heter det snabb som en vessla heter det ja, mamma gick förbi nyss och förtäljde mig det ^^
och min kaka blev uppskattad och recept är redan ivägskickade via epost som det så fint heter. måste bara säga att min pappa är söt, idag tvättade han och vaxade och tankade min bil idag, han är mega söt han. och som lite gengälld ska jag fylla hans ipod med musik tills söndag eftersom han inte riktigt förstod det där med pirate bay. haha, och jag fick det stora ansvaret att överraska med musik, så jag får väll se vad jag kan klura ihop. dock finns där några små önskemål. men det är bara kul så det ska jag pyssla med en dag snart. men nu ska jag ta och lägga med eftersom jag jobbat sen strax efter sju imorse. blir nog till one tree hill säsong fyra som min mamma hittade i eslöv häromdagaen, jag är lyckligt beroende av det programet.
godnatt vänner.

jag ser dig i stjärnorna på himlen.

Idag har det gått två månader sedan du lämnade oss för något bättre, för det var vad du var, förbra för denna världen. det finns ingen annan logik till varför du togs ifrån oss. jag saknar dig och kommer alltid att sakna dig. du var ju en del av mig och så många andra, du fick i alla fall mig att må bra och bli glad även i de stunder där man inte trodde det var möjligt, då fick du mig att le eller skratta. och det saknar jag, det behöver jag just nu. det går inte en dag utan att jag inte tänker på dig, för det gör jag alltid. men jag vet att du har det så mycket bättre nu, även om det är svårt att inse alltid. dock så känns allt så verkligt sådana här dagar, datum jag alltid kommer att komma ihåg. föralltid, var jag än är. och ett ljus ska vara tänt för dig. men jag har mina minnen och vänskapsboken och det lever jag länge på. för jag vet vi ses igen.

för all den glädje du skänt oss finns inga ord <3



sötisbild från emma


denna sötisbild fick jag av emma innan. <3

efter ett ögoblick eller en livstid, är ett som är säkert för riktiga vänner


Låt dig inte nedslås av avsked.
Att skiljas åt är nödvändigt
innan man kan ses igen.
Och att återigen mötas, efter
ett ögonblick eller en livstid,
är ett som är säkert för riktiga vänner.
- lilla boken om vänskap

satt och kollade lite i min lilla vänskapsbok i hopp om att få lite insperation till detta blogginlägg som är önskat av en viss söt person, utan att nämna namn. och den fick mig tänka på hösten och hur allt kommer bli då, när alla flyr åt sitt håll till högskolor och universitet gud vet var vi hamnar då. och det känns sorgligt och hemskt att inte komma att ha dem man älskar och bryr sig mest om runt omkring sig alltid, om ni förstår vad jag menar. men då  gav detta mig lite hopp, att även om vi är på olika ställen i landet, i olika skeden i våra liv, så kommer alltid vår vänskap att finnas där. och den kommer göra att vi inte tappar kontakten utan håller den och ses så ofta det går. det måste gå, för jag kan inte förlora alla er. jag behöver er. ni är bland det bästa i mitt liv. nu och föralltid. det är vad jag vill tro i alla fall.



some people wait a lifetime, for a moment like this


nu är det kväll och dagen har gått hyffsat fort faktiskt, tro det eller ej. maxi har besökts två gånger idag, varav ena gången träffade jag min söta farmor som köpte en tidning med skvaller i till mig. och det gjorde mig sysselsatt en timme ungefär, och ibland är det kul att läsa skvaller om kändisar, bröllop och barn. haha. sen blev det några avsnitt one tree hill som är min nya besatthet. sen blev det mat och maxi en gång till för att köpa kaffe till mamms och glass till mig. och det var gott men nu känner jag mig helt onyttig och det får nog bli en lång promenad eller något imorgon. tror nog jag ska vara så duktig faktiskt. och där tog det stopp. helt jättemycket stopp. fast nu fick jag bra musik av en vän som jag lyssnar på, ett stort plus denna veckan har varit all ny bra musik jag fått höra. leona lewis min nya favorit. hennes låtar och jag smälter, tack spångan. så nu är min ipod laddad med massa bra musik så en promenad imorgon blir det nog allt. till stan för att införskaffa sig en bok tror jag, tack för tipset sötisemma! och nu tog det stop igen, så det får vara godnatt för ikväll vänner, sov gott med er!

You'll find my footprints in the sand

onsdag lunch och jag tänkte skriva ett blogginlägg för att fylla ut lite tid. för att jag är rastlös och jag vill ha ett jobb, en semester eller varför inte börja plugga. dock går det sistnämda inte förräns till hösten så jag får snällt satsa på de andra två sålänge, ska jobba några dagar nästa vecka hos papps i alla fall så det ser jag framemot just nu. träffa papps, ingela och mina brudar där nere ska bli trevligt för det var längesedan. ska nog baka favoritkakan då med och ta med då. det är ju faktiskt papps favorit med. annars så hoppas jag på att någon behöver vikarie snart och ringer till mig för jag behöver verkligen göra något snart annars kommer jag bli helt galen här hemma. det brukar flyta på så bra när jag ska skriva blogg även om jag inte har något speciellt att skriva om, men idag är det bara stopp i hjärnan, ingen insperation. men jag ska tvinga fram lite till för jag måste förlänga tiden lite till. igår hade jag i alla fall en givande promenad med min vän, tack för det, dock så var mina fötter helt dränkta i vatten när jag kom hem, skorna läckte en aning med vatten. haha. sen blev det top model och jag är lite beroende av det igen, därefter blev det one tree hill som resten av dagen, såg sammanlagt tretton avsnitt igår och det är inte friskt någonstans men i brist på annat så funkade det jättebra. och jag är helt fast, nästan min nya favorit, fast bara nästan för dhw och greys ligger fortfarande mycket bra till. haha. min box samling blir bara större och större och jag får inte plats med alla i mitt "bord" som sarah kallar min dvd hylla, kanske ska skaffa mig en till eller hitta på något annat smart ställe att förvara dem på. ett problem värt att fundera på lite. är det någon som vill rädda mig så gärna det, jag är på för det mesta faktiskt. desperat att skriva så på bloggen jag vet, men jag försöker bara fylla ut texten lite. kan svara på söte-elins kommentar här med , du är söt och jag du är klok och jag tror som dig, men att det kanske inte försvinner helt men det blir helt klart bättre när våren solen och värmen kommer! med blommor och ljushet. jag behöver sol och ljus för att jag ska orka fungera. ge mig vår nu, nu ja nu!
nej nu vet jag inte vad för mer onödigt ska jag förtälja för er så jag slutar när jag är på topp. har ni riktigt tur kanske jag uppdaterar en gång till idag, bara för att sysselsätta migsjälv.
Ha en bra dag vänner.


I promise you
I'm always there
When your heart is filled with sorrow
And despair
I'll carry you
When you need a friend
You'll find my footprints in the sand



can't you see how lucky you are

egentligen har jag ingen insperation till att skriva ingen ork heller för den delen, men tänkte att jag kanske skulle roa mina läsare med en snabb liten uppdatering nu i alla fall. sitter just nu och kollar på guldbaggegalen, kanske inget jätteroligt program kanske men det finns inget bättre så får bli det och johan glans är rätt rolig han med. på sista tiden har jag inte gjort allt förmycket jag går mest runt och är rastlös om dagarna, kollar utbildningar och sånt. dock ringde ljungdala idag och undrade om jag fortfarande var intresserad av vikariat och såklart är jag det så nu är det bara att hoppas på att dem ringer snart, kanske till och med imorgon. vi får väll se. igår var daniel och jag väldigt duktiga och gick 1.5 mil det tog strax över två timmar och jag frös en massa timmar efteråt men det var skönt och jag gör det gärna igen, plus på mig där. för jag är ingen träningsperson egentligen. och jag önskar att dess blir frisk snart så vi kan ses och träna igen, jag behöver ju din sporrning. vissa dagar är bra dagar och vissa dagar är inga bra dagar, de senaste dagarna har inte varit bra dagar, jag vet inte varför men ändå vet jag. därför min insperation är borta kanske. nej nu ska jag återgå till tvn, ha en trevlig kväll mina vänner.


when we walked in fields of gold

idag för en gång skull tänkte jag börja med två glada nyheter, den ena är min sötisvän lotten från felestad har gått och gift sig, dock fick jag veta det i typ måndags men jag kom på att världen inte fått veta det än. haha, chockad till max blev jag när jag fick veta det, precis som alla andra för det var inte väntat direkt, men glaad blev jag för hennes och deras skull! och så till nummer två var att jag tog tag i mitt liv och började träna igår igen, nu med min tredje träningspartner desirée. jag tror att detta blir bra, jag är pepp på att träna och motiverad till tusen. kanske inte alltid men när jag väl tränar ska jag vara det. igår blev det även en lunch på stan med spångan och lite kaffedrickande hos henne innan jag begav mig hem ovh vände då daniel ringde och årets hittills roligaste sak hade hänt. sen blev det då träning och sen firade vi med pizza, haha nyttigt värre, men det var engångsföretelese, eller kanske en tvågångsföretelese, vem vet med oss. idag har jag bakat en massa, för mamma ska och hälsa på jobbet imorn och då skulle hon baka och då bakade jag till henne, min absoluta favoritkaka i hela världen sen jag var liten, mormor bakade den alltid innan och vi fick alltid resterna med oss hem och jag och pappa slogs nästan om vem som skulle få sista biten, det var att vara uppe tidigt på morgonen för att få den till frukost. haha, den enda kaka jag vet papps verkligen gillar. jag älskaar den. och det har tagit i princip hela dagen, sen klockan två i alla fall. och nu ska jag nog kanske läsa lite till medans jag väntar på att sarah ska ringa och sen ikväll kommer hon och kränger med mig, kaka då alltså. jag var ju tvungen att göra en extra till mig med, det gåår inte att baka något så gott till någon annan utan att ta något själv, en omöjlighet. och jag ska omvända sarah till att gilla kakor, det ska bli mitt uppdrag iår. eller nått, jag lyckades ju med kaffet så vem vet.

det går inte en dag utan att jag tänker på dig.
jag saknar dig & det gör fortfarande så sjukt ont.

ice-skating, hot chocolate, alias and a movie.


gårdagens kväll var mycket trevlig, det började med att jag och elias besökte en mack, vi nämner inga namn för mackens rykte. vi skulle nämligen få hjälp med att kolla glykolen hur många minusgrader den klarade eller nått sånt. så jag gick in med mitt charmigaste jag med elias i släptåg och frågade snällt och vänligt, killen såg först ut som ett frågetecken innan han tillslut följde med oss ut, och efter ett bra tag och många frågentecken senare hittade han tillslut vad det var han skulle mäta och mätte och han trodde det såg bra ut. hm, jag menar tro, borde inte han vetat deta. det tycker jag om man jobbar på en mack. sen i alla fall bar det av ut mot finjasjön i minus 13 grader för skridsko åkning, och ni som jag inte trodde isen skulle hålla den höll, dock förde den en massa oljud och det blev fort väldigt väldigt kallt. så vi tog av oss allt igen drack varm choklad och sen begav vi oss mot sösdala för mys. väl där så blev det att värma sig lite och sen blev det alias där jag och elias stundtals briljerade men annars så var vi sämst igår, det gör ont att inse men så är det. dock blev det många skratt och det gillas. efteråt blev det film och då kom tröttheten till typ alla utom mig och tove som fortfarande var pigga, nattugglor som vi är. vid halv två tiden gick den röda taxin mot hässleholm och gäddastorp där två stop skulle göras innan jag fick bege mig hemåt. andre släpptes av och därefter också tb-elias. vid två var jag hemma och då rätt pigg så det blev ett avsnitt av greys anatomy innan jag somnade runt halv tre eller nått. tack för en mysig kväll vänner.
och idag har jag absolut inte gjort något som helst. typ legat på soffan och kollat film som gått på tvn, slappt men välbehövligt en dag som denna. nu ska jag kanske föröska göra något vettigare, dock rätt orimligt men vem vet jag kanske får ett ryck (högst osannolikt) men kanske. sortera dvdfilmerna i bokstavsordning vore kanske en underhållning för kvällen. haha, jag måste verkligen komma på något mer intressant att skriva om, men vad skulle det vara, förslag någon?

restlessness & grey's anatomy dvd-box

idag har varit en lugn och mysig dag som börjades med ett besök på stan med sarah och efter det begav vi oss bort till madrix för att dricka varm choklad i denna otroliga kyla. därefter begav vi oss till dykensväg för att jag skulle låna en film av sarah innan hon skulle bege sig till jobbet sitt. dock fanns inte filmen jag ville låna någonstans i det axelsonska huset så jag blev utan, fast med en massa högskole och universitetskataloger rikare. och det har jag sysselsatt mig med i eftermiddag kollat kataloger och internet för att försöka finna något som kan intresera mig och som jag vill jobba med i framtiden, turistkordinator låter rätt lockande faktiskt, eller ska man satsa på låg-mellanstadie lärare. svårt det där, tåls att tänkas på. jag och sarah planerar även en roadtripp genom sverige för att kolla universitet och sånt, vi kan ju bara hoppas alla har ungefär samtidigt, annars funkar inte vår plan. och så tog vi en sväng förbi kyrkogården och sa hej till dig, det känns så fridfullt där.
efter allt letande blev jag trött och satte på min greys dvd-box som jag legat och kollat på i någon timme nu, medans jag väntat på kontakt från dess, vilket jag fått nu och det är tydligen skridskor som står på schemat ikväll. på finjasjön, snacka om att be om att få trilla i. kan bli kul det där. så nu sitter jag här och skriver ett blogginlägg med onödig fakta bara för att få tiden att gå lite, så att dess och tove ska komma från malmö så vi kan träffa dem och så väntar jag på mat med. får kanske bli några avsnitt till bara för att stilla min rastlöshet en aning. kanske ska ta en tripp till garagaet med för att kolla om mina skridskor är synliga någonstans där. annars tar jag gärna åskådarplatsen och kollar på de andra när de halkar omkring. lite orolig dock att isen inte är tillräckligt stark än, men det tåls att se.


sprid glädje & du får dubbelt upp, älska och du förstår


, att en vän som är så är det finaste någon kan få.


nu sitter jag här igen och vet inte riktigt vad jag ska skriva, men på uppmaning av emma som tyckte det så tänker jag uppdatera, dock har jag ingenting vettigt att förtälja er så det kommer bli ett inlägg med massa onödig fakta igen. men ni får ståut med det tills jag kommer på något vettigare att skriva om, något som är mer meningsfullt. förslag tas gärna emot.

igår var det lördag i alla fall och då var jag hos dess på kvällen, och det var lika bra som vanligt för du är bra. vi mös, kollade marocko resor, jag är sjukt sugen. pratade en massa, gick en lagom lång promenad på 4.5 kilometer och vi gissade längden och för en gångs skull gissade jag rätt och dess fel, ni som känner mig vet att jag inte alltid är så realistisk när det gäller att mäta avstånd och sånt där. men jag vann (!) och vi pratade seriöst som framtid nutid och att ta förgivet på varandra och du är bra och jag tror du har rätt i som säger att jag borde komma här ifrån. jag tror jag behöver komma bort. plugga någon annanstans, leva mitt liv. just nu vill jag bara bort, semester, jobb eller vad som. jag orkar inte bara gå och hänga här längre. det känns som om alla går åt sina håll och jag står kvar på samma plats som jag alltid gjort, men jag vill med börja röra mig nu. sen pratade vi ju som alltid om allt annat med, listor som gjordes för länge länge sedan som tydligen kommit upp igen. åh, jag saknar den tiden vad allt var lätt då. jag tycker om att vara med dig, och vi får skärpa oss på att höras och ses, både du och jag ! hör du det, annars kidnappar jag dig eller nått.
sen blev jag hemkörd som alltid för att min vän skulle jobba, (ta det inte seriöst dess).

idag är det söndag och idag har jag inte gjort mycket, jag har läst en hel bok och kollat tv. det är vad jag orkat idag, för idag har varit en slapp dag med ingen ork. för att idag har varit en dag då jag tänkt mycket på dig. jag kan inte hjälpa det men jag saknar dig, msn är inte detsamma utan dig alltid inlogg där. ingen som vibbar och blir sur när man vibba tillbaka alldeles förmånga gånger, ingen som alltid har något positivt att säga. men jag försöker bli som dig, positiv men det är inte lätt och jag förstår inte hur du alltid lyckades. för du var speciell för oss alla och jag ångrar att jag inte alltid sa hur mycket du och allt du sa betydde för mig. och nu är det försent.


ett år fyllt med lycka och sorg byts ut mot ett år med okänd utgång.


2008 har varit ett år av både mycket lycka men även mycket sorg med.
det har varit en massa pluggande, trean var hård där men ändå så saknar jag det nu, att gå i skolan och ha rutinerna runtomkring. och sen kom ju det bästa med detta året, studenten med studentveckan och balen. det var den roligaste veckan detta året. med fester, umgänge och en hel del skratt. och det är något som alltid kommer att finnas med mig. för att fastän vi kanske inte var så sammansvetsade förrän i slutet har ni gjort avtryck i mig. ni blev en del av min vardag och ja det är svårt att bara lämna något man blivit så van vid. studentdagen var bäst, kort och bra beskrivning av den dagen. från morgon till natt, fyllt av glädje med klassen, familjen, släkt och vänner som gjorde det till den underbara dag det var. solen sken och ja, jag tror inte det hade kunnat bli bättre än så. många minnen från den dagen och den sista veckan. sen var det ju balen och ja en minnesvärd stund det med, jag och daniel var snygga som aldrig förr och det var en trevlig sista stund med klassen. dock var maten ingen höjdare så tur då att man har korveriks i stan. en räddare i många år. sen kom sommaren som blev över förväntan, jag trodde inte på något jobb. men jag jobbade flera dagar i veckan, vissa veckor 8 dagar i rad. så det blev en positiv överraskning. och ett stort tillskott på sparkontot, dock försvann de mesta av dem pengarna då jag och sarah begav oss över till andra sidan atlanten och inget mindre än new york city och en visit hos sophie i två veckor. två helt underbara veckor med den bästa vännen. vi gick vilse, shoppade oss trötta, turistade, fotograferade och såklart åt en massa mat och andra godsaker. fick nya vänner på sophie's dinner och i spritaffären. och ja min kompis var trevlig värre, kanske för att han charmade sönder mig men ändå. och jag vill åka dit igen, nu hade inte varit helt fel. men det får nog vänta tills kassan påfylld igen. för jag ska dit igen och då kanske med en tripp till östkusten eller ner till florida med, vilket jag hemskt gärna skulle vilja. vår resa är svår att beskriva i ord, men den var bäst! och vill ni veta mer om vad vi gjorde så finns blogginlägg från usa om ni kollar under oktober. sen var det ju det där med sorg och tråkigheter med, som började precis innan vi begav oss till usa, då vi fick reda på att stodch var dödsjuk och ja det känndes som om allt rasade och ingenting känndes speciellt meningsfullt när den positivaste människan på denna jord inte kommer få leva länge till. och två månader senare fick vi veta att du tagit dina sista andetag och då rasade allt. jag visste varken ut eller in. och allt känndes tungt, jobbigt och meningslöst. vad ska man kämpa för när allt bara är så orättvist att ord inte räcker till? du var den som spred glädje i mitt och alla andras liv, men glada sms, gubbar på msn eller att få träffa dig. det finns så många minnen, minnen som finns där och som alltid kommer finnas där. men jag skulle ljuga om jag skulle säga att det inte är jobbigt ännu, för det gör fortfarande så sjukt ont. vissa dagar är bra och andra är ett helvete. men med små steg så kan man ta större steg framåt sen. din begravning är en sak jag heller aldrig kommer glömma, en helt sjukt hemsk dag. den var riktigt fin, och jag förstår nog fortfarande inte att du lyckades fylla hela kyrkan med människor som älskade dig och som saknar dig nu. jag har nog aldrig gråtit så mycket som jag har gjort under de senaste månaderna och på din begravning så ljus och fin fast ändå så tung och jobbig. att ta förväl av en nära vän, jag vill aldrig, aldrig uppleva det igen. du har satt dina spår i mig, och vissa saker jag gör kommer alltid påminna mig om dig, som solning, inlinesåkning, lol, min vänskapsbok, crazy frog och en massa massa  mer. och jag vet eller kanske mer vill tro att du alltid finns med oss. och att vi ses igen, på andra sidan! det kanske tar ett tag innan vi kommer dit, men då ses vi. 
och ja efter detta kändes julen långt iväg och med ingen julkänsla och att jag var sjuk så passerade julen rätt obemärkt förbi bara sådär. dock var nyår bra, riktigt bra. fler positiva saker är mina helt underbara vänner, ni betyder mest och jag vet inte riktigt vad jag skulle tagit mig till utan er. tack för allt stöd under de jobbigaste månaderna och tack för alla glada stunder, tack för allt ni är bäst. ni vet vilka ni är. och tack elin för att du lyssnar och bjuder över mig på lunch fika och massa klokt prat. 
det var väll en liten översikt över hur 2008 har varit och jag hoppas 2009 kommer bli lika bra som första halvåret på tvåtusenåtta, för det andra vill jag aldrig uppleva igen, det finns alltid där men mer sånt orkar jag inte. man blir psyktiskt och fysisik utmattad av sånt. ett glatt och positivt år med vänner, skratt, umgänge och kanske lite kärlek hade varit helt underbart för detta år, som kommer bli ett år som aldrig förr. jag har goda aningar om detta. inga nyårslöften, då håller man ändå aldrig. och något mer bra hade ju alltid varit att komma på vad man vill med sitt liv, hitta en utbildning som man känner spänning och lycka inför. dock känner jag mig lite rädd för nya saker, jag vet inte varför. kanske för att man hela tiden är beredd på att något olyckligt ska komma och hända, för när det går bra händer sånna saker. men det jag ska vara positiv, för dig. och ta allt som det kommer, inte hålla igen utan göra vad som faller in och inte ta saker förgivet. jag hoppas på ett underbart 2009.

Happy new year!

nytt år, nya utmaningar och nya tag. 2009 firades in med stor fest hos sarah. vi var 24 till middagen och sen kom där ett par till efter det. kvällen var mycket trevlig och det blev lyckat. dock är man lite sleten just nu efter alla förberedelser och en festande kväll och natt. med drinkar och champange, trevliga människor och många goda skratt. på menyn stod snittar, bål, fläskfile med potatisgratäng och sedan chockladmouse som blev beskriven som bättre än sex. bra referens där. det blev lite lekar med och mitt lag vann båda gångerna. jag vet inte mer vad jag ska skriv, jag orkar inte skriva om allt, men jag kan ju säga en sak, jag och sarah skulle öppna frysen och vi stog och drog i fel sida tills henrik kom och berättade för oss att man öppnade i andra änden. sen kokandet / stekandet av korven blev lyckad den med, efter lite hjälp av dess som mest satt på golvet av någon anledning. skjuts hem och sova. jag kan inte sova efter festkvällar, man bara vaknar och är törstig och ja, men efter lite bachelor gick det. och idag den första dagen på det nya året har jag inventerat med mina vänner på maxi. seeg och trött med huvudvärk men det gick, vad gör man inte för pengar. nu sitter jag och väntar på att min kinamat ska bli klar i micron, för jag är huungrig nu.

           
några få bilder från nyår. fler kommer kanske framöver när jag orkar.


RSS 2.0